Bestemmingen in Duitsland

Duitsland is ‘hot’. Na een paar decennia anti-Duitsland-sentiment heeft de Nederlandse toerist Duitsland helemaal ontdekt als vakantiebestemming. Natuurlijk had Duitsland door de ligging direct ten oosten van Nederland nooit te klagen over belangstelling, maar je ziet de afgelopen jaren een duidelijk toegenomen interesse in Duitsland als vakantieland. Wat je vooral ook ziet is dat mensen steeds meer op zoek gaan naar ‘nieuwe’ bestemmingen in Duitsland. Naast de gebruikelijke toppers zoals Berlijn, Keulen, Aken en Hamburg zie je dat ook andere steden in Duitsland opvallend veel Nederlandse toeristen krijgen.

Duitsland heeft als budgetbestemming het voordeel dat na de omschakeling van de Duitse Mark naar de euro in 2002 er geen enorme prijsverhogingen gekomen zijn maar dat men op een eerlijke manier de prijzen aangepast heeft. Dat zie je nu, jaren later, nog steeds terug in de prijzen. Op veel gebieden is Duitsland tegenwoordig daardoor goedkoper dan Nederland.

 • Berlijn

  Hoewel Berlijn tijdens de Tweede Wereldoorlog enorm veel schade heeft opgelopen, heeft de stad zich bijzonder goed hersteld. Veel oude gebouwen zijn in hun ere hersteld of hebben een nieuw en passend uiterlijk verkregen. De diversiteit van Berlijn maakt het een topper tussen andere Europese bestemmingen. Er is veel cultuur, vertier, gezelligheid en shop plezier te beleven en er zijn meer dan voldoende goede hotels te boeken.

  Lees alles over Berlijn
 • Bonn

  Behalve een lange rijke geschiedenis heeft de Duitse stad Bonn nog heel veel meer te bieden. Het is bijvoorbeeld de geboortestad van de wereldberoemde componist Beethoven, het is gelegen aan de prachtige rivier de Rijn en het heeft zeer veel boeiende musea. In het groene hart van de stad ‘Rheinaue’ kom je vervolgens volledig tot rust. Met name in de weekende wordt het park veel bezocht voor uiteenlopende doeleinden. We concluderen dan ook dat de Duitse stad Bonn een stad is met vele gezichten die altijd in beweging is.

  Lees alles over Bonn
 • Dresden

  Aan de oevers van de rivier de Elbe kun je genieten van de prachtige stad Dresden. Binnen de stadsgrenzen vind je uiteenlopende musea, prachtige architectuur en indrukwekkende natuurgebieden. Dresden staat ook wel bekend om de ‘Brühlsche Terrasse’ vrijvertaald ‘het Balkon van Europa’. En ook de Semperoper en de Dresden State Operette hebben gezorgd voor internationale bekendheid. Daarnaast mag de Dresden Frauenkirche  jaarlijks op veel bezoekers rekenen en kun je aan de Kunsthofpassage de gezelligheid opzoeken. Dresden is dan ook wat ons betreft een mooie stad met veel mogelijkheden.

  Lees alles over Dresden
 • Düsseldorf

  De stad Düsseldorf, die vol staat met prachtige architectuur, een modern havengebied en leuke winkels, zal je op positieve wijze weten te verrassen. Door de goede infrastructuur zijn verschillende delen van de stad goed bereikbaar en kun je gemakkelijk meerder bezienswaardigheden op een kort tijdsbestek inplannen. Het oudste deel van Düsseldorf bevindt zich in de ‘Altstadt’ wat direct aan de Rijn ligt. In dit stadsdeel zijn leuke musea te bezoeken zoals het Filmmuseum, het keramiekmuseum en verschillende kunstmusea. Natuurlijk mag een bezoek aan een huisbrouwerij niet ontbreken. Düsseldorf staat namelijk bekend om zijn smaakvolle Altbier. Er zijn verspreid over de stad meerdere ‘Brauhausen’ te vinden waar je kunt genieten van de belangrijke biercultuur die hand in hand met de stad samengaan.

  Lees alles over Düsseldorf
 • Frankfurt

  Of je nu op zoek bent naar vertier, een leuke beurs, boeiende musea, historische bezienswaardigheden of juist moderne architectuur. Hier in Frankfurt worden je dromen werkelijkheid. De stad heeft namelijk alles gecombineerd voor een heerlijk verblijf. Verschillende delen van de stad zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, dus er hoeft niets overgeslagen te worden. Kom naar Frankfurt en dompel je onder in al het moois dat de stad te bieden heeft.

  Lees alles over Frankfurt
 • Hamburg

  De metropool Hamburg is momenteel een zeer geliefde en populaire bestemming. Niet alleen de legendarische plekjes als de Hamburgse Vismarkt, de oude pakhuizen in Speicherstadt of de bruisende Reeperbahn met de gezellige clubs zorgen voor veel bekijks. Ook de moderne architectuur van de stad en de vele hippe en exclusieve winkels zorgen jaarlijks voor een toestroom van duizenden bezoekers die stad Hamburg maar wat graag verkennen. En dan hebben we het nog niet gehad over de festivals. Want ook daar is de stad Hamburg groot in. Je hebt er de Gay Pride, de Hamburger Dom kermis, de Kerstmarkt, Hamburg Marathon, Dockville en Filmfest Hamburg. Nog meer redenen dus om eens een bezoek te brengen aan de wereldstad Hamburg.

  Lees alles over Hamburg
 • Keulen

  Keulen of Köln is gelegen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen aan de Rijn. Doormiddel van bruggen als de Deutzer Brücke, de Severinsbrücke en de Hohenzollernbrucke worden de linker en rechter oevers met elkaar verbonden. Onder de meest waardevolle bezienswaardigheden van de stad staat met stip bovenaan de Dom van Keulen. Deze is gelegen in Altstad-Nord vlakbij de Köln Hauptbahnhof, het centraal station. Maar ook de jaarlijkse kerstmarkt is een begrip in de stad. Ieder jaar opnieuw wordt de binnenstad van Keulen omgetoverd in een winters sprookjesparadijs.

  Lees alles over Keulen
 • München

  Het Beierse München heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog veel schade opgelopen. Kort na deze donkere periode is de stad opgeknapt, uitgebreid en inmiddels erg populair geworden. Het culturele hart heeft een grote aantrekkingskracht op bezoekers uit binnen- en buitenland en ook de moderne architectuur kan op veel belangstelling rekenen. Shoppeholics hebben hun weg naar München inmiddels ook gevonden. De winkelgebieden zijn erg afwisselend met passages, hofjes, markten en grote winkelcentra. En met de verschillende evenementen die in München georganiseerd worden lijkt de stad voortdurend in beweging.

  Lees alles over München
 • Oberhausen

  Het Duitse Ruhr gebied heeft een aantal leuke plekjes te bieden. Oberhausen is hier één van. Middels verschillende thematische rondleidingen kun je verschillende kanten van de niet al te grote stad ontdekken. Zo is een voormalig industrieel gebied omgevormd tot aantrekkelijk winkelcentrum en wordt de voormalige Gasometer (gastank) nu gebruikt als tentoonstellingsruimte. Dit geeft maar aan hoe innovatief de stad Oberhausen de toekomst tegemoet gaat. Kom naar deze vernieuwende en kleurrijke stad en laat je verrassen.

  Lees alles over Oberhausen

Een overzicht van alle bestemmingen in Duitsland:

 

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Duitsland: 51.165691, 10.451526

 

Meer informatie over Duitsland?

Als je meer wilt weten over Duitsland, de vele bezienswaardigheden van Duitsland en de steden en dorpen van Duitsland dan kun je de volgende websites bezoeken:
alles over Duitsland
Duitsland bezienswaardigheden top 10
Duitsland informatie
Duitsland informatie
Duitsland informatie
Duitsland tips
bijzondere plaatsen in Duitsland
mooiste dorpjes in Duitsland
steden in Duitsland