Vervoer in Keulen

Wanneer je de stad Keulen bezoekt kun je dat doen per auto of met de trein. Het centraal station van Keulen is verbonden met Amsterdam, Brussel en Parijs. Een rechtstreekse reis met de trein vanuit Amsterdam duurt ongeveer twee uur en veertig minuten.
Met de auto naar Keulen is ook vrij gemakkelijk. De wegen zijn uitstekend, het parkeren wordt duidelijk aangegeven alleen de kosten hiervoor kunnen aardig oplopen. Let wel op! De auto is verplicht om een ‘Low Emissions’ milieusticker zichtbaar op de ramen te hebben. Alleen dan mag je met de auto het centrum in die wordt aangeduid als ‘Umweltzone’.
Trein naar Keulen
Vervoer Keulen

In Keulen kun je uitstekend uit de voeten met het openbaar vervoer. Je kunt er reizen per tram, metro en bus. Natuurlijk rijden er ook taxi’s maar dat is aanzienlijk duurder. Het openbaar vervoer wordt georganiseerd door KVB Kölner Verkehrs Betriebe. Je kunt een los kaartje kopen, maar er zijn ook dagkaarten. De automaten bevinden zich bij de haltes, bij de KVB servicecenters, in de metrostations, bij kiosken en via het internet.
Openbaar vervoer Keulen

De speciale Keulen Card is een kaart met verschillende mogelijkheden, kortingen en gratis reizen met het openbaar vervoer. Er zijn in totaal zestig bedrijven aangesloten die een speciale korting geven op vertoon van je Keulen Card. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.
Keulen Card

De sportievelingen onder ons kunnen ook voor de fiets kiezen. Deze manier van vervoer geeft je veel vrijheid en de kosten blijven lekker laag. Zelfs voor de kleintjes zijn er fietsen te huur. De fietsen haal je af aan het Radstation (fietsstation) bij het centraal station.
Fiets huren