Bestemmingen in Estland

Estland is één van de Baltische Staten, gelegen aan de Finse Golf. Estland behoorde vroeger tot de Sovjet-Unie. Een periode waar de Estse inwoners niet zo graag aan terugdenken. Estland is altijd meer westers georiënteerd geweest, wat zich onder andere uit in de stevige handelsbetrekkingen die Estland al jaren heeft met Finland, dat op een uur varen van de Estse hoofdstad Tallinn ligt. Sinds dat Estland haar zelfstandigheid terugkreeg in 1991 heeft het land zich razendsnel ontwikkelt tot een modern Europees land. In 2004 trad Estland toe tot de Europese Unie en sinds 2011 betaal je in Estland gewoon met de euro. Hierdoor heb je als toerist niet meer te maken met wisselkosten, wat een vakantie of stedentrip naar Estland nog interessanter maakt.

Belangrijke wapenfeiten als het gaat om het toerisme is enerzijds de plaatsing op de UNESCO-werelderfgoedlijst van de oude binnenstad van Tallinn en anderzijds de explosieve groei van het aantal low budget vliegmaatschappijen dat naar Estland vliegt. Het effect is dat je enerzijds een enorme groep toeristen krijgt die vooral geïnteresseerd is in de historie en cultuur van Estland, terwijl aan de andere kant Engelse en Finse toeristen Estland (en dan vooral Tallinn) bezoeken als goedkope zuipbestemming.

  • Tallinn

    De wereldstad Tallinn heeft al heel wat strijden gestreden. De goede en strategische ligging aan de Golf van Finland heeft er voor gezorgd dat de stad belangrijk was tijdens het handeldrijven in de voorgaande eeuwen. En als Hanze-stad heeft dat zeker geen windeieren gelegd. Maar er is ook veel geweld geweest tijdens de bezetting van de Sovjet-unie bijvoorbeeld. Gelukkig heeft de stad het allemaal achter zich kunnen laten en heeft het zijn visie op de toekomst gericht. De prachtige historische kant van de stad Tallinn gecombineerd met de moderne toekomst, is wat de stad momenteel zo aantrekkelijk maakt.

    Lees alles over Tallinn

Een overzicht van alle bestemmingen in Estland:

 

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Estland: 58.595272, 25.013607

 

Meer informatie over Estland?

Als je meer wilt weten over Estland, de vele bezienswaardigheden van Estland en de steden en dorpen van Estland dan kun je de volgende websites bezoeken:
bijzondere plaatsen in Estland
Estland bezienswaardigheden top 10
Estland informatie
Estland toerisme