Bestemmingen in Ierland

De Republiek Ierland is een land dat ongeveer viervijfde deel van het eiland Ierland beslaat. Ierland is, in tegenstelling tot Noord-Ierland, géén onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Ierland is het land van de Kelten, van de shamrock en van St. Patrick’s Day. Ierland is daarnaast ook een land met prachtige stukjes natuur, die misschien wel het mooist tot hun recht komen als er weer eens donkere wolken boven Ierland hangen en de zon daar tussendoor het groene landschap belicht. Het contrast en de kleuren die dan ontstaan hebben iets magisch.

Dankzij prijsvechters zoals Ryanair kun je goedkoop naar Ierland vliegen. De nationale luchtvaartmaatschappij Air Lingus is vanwege de concurrentie door Ryanair genoodzaakt om de prijzen voor vliegtickets betaalbaar te houden. Hierdoor is Ierland een leuke budgetbestemming, mede omdat ook overnachten en eten niet duur is. De prijzen in de hoofdstad Dublin vallen voor Europese begrippen heel erg mee. Andere leuke steden in Ierland om te bezoeken zijn Limerick, Cork en Cobh.

 • Belfast

  Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland, heeft sterk te leiden gehad van The Troubles, de onafhankelijkheidsstrijd waarbij de Ieren zich los wilden maken van de rest van het Verenigd Koninkrijk. Maar nu groeit en bloeit de stad. Het centrum van Belfast heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke uitbreiding en vernieuwing doorgemaakt, met name rond Victoria Square. In Cathedral Quarter vind je tal van leuke cafés en restaurants en je kunt er prima shoppen. Belfast is ook een fijne springplank om de mooie omgeving te verkennen. De stad is ook bekend van de RMS Titanic, de iconische oceaanstomer die hier gebouwd werd in de scheepswerven en op zijn eerste reis zonk na een botsing met een ijsberg.

  Lees alles over Belfast
 • Dublin

  Dublin is de hoofdstad en de dichtstbevolkte stad van Ierland. Het compacte centrum van de stad, aan de monding van de rivier de Liffey, is uitgegroeid tot een magneet voor jongeren uit heel Europa. Dublin raakt steeds meer doordrongen van een moderne en internationale uitstraling. Aziatische kruidenwinkels en Poolse galeries delen nu de  historische straten met 18e-eeuwse herenhuizen en authentieke pubs. Maar de Ierse tradities blijven bestaan – als je op zoek bent naar het klassieke Dublin heeft de stad nog genoeg hoekjes om weg te kruipen met een schuimend biertje en een goed boek. Het mooie van Dublin is dat het groot genoeg is om je op allerlei manieren te kunnen vermaken, maar klein genoeg om in korte tijd van top tot teen te kunnen bekijken. De georgiaanse architectuur is prachtig, maar de stad is vooral leuk vanwege de persoonlijkheid van de Dubliners – geestig en vriendelijk, de beste gastheren die er zijn!

  Lees alles over Dublin
 • Limerick

  Het bruisende Limerick is de op twee na grootste stad van Ierland. De vele attracties van Limerick bieden voor ieder wat wils. Maak een reis door de tijd in het middeleeuwse kasteel King John’s Castle of leer over de trotse geschiedenis en het erfgoed van Munster Rugby in Thomond Park Stadium met het spectaculaire interactieve museum. Een stadswandeling leidt je hier door de geschiedenis van een stad die hard om zijn vrijheid heeft moeten strijden. Het Georgiaanse gedeelte van Limerick doet veel aan Dublin denken. En rond alle bezienswaardigheden vind je leuke autovrije pleinen omzoomd met kleurrijke boetieks, chique hotels, legendarische pubs en bekroonde restaurants en cafés. Limerick is een verfijnde en kosmopolitische stad, perfect voor een leuke citytrip!

  Lees alles over Limerick
 • Shannon Lees alles over Shannon

Een overzicht van alle bestemmingen in Ierland:

 

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Ierland: 53.412910, -8.243890

 

Meer informatie over Ierland?

Als je meer wilt weten over Ierland, de vele bezienswaardigheden van Ierland en de steden en dorpen van Italië dan kun je de volgende websites bezoeken:
Ierland informatie
Ierland informatie
Ierland bezienswaardigheden top 10
steden in Ierland
bijzondere plaatsen in Ierland