Bestemmingen in Emiraten

Tot het begin van dit millennium hadden nog maar weinig mensen in Nederland kennis gemaakt met de Verenigde Arabische Emiraten. Men dacht vooral dat het een zwaar islamitisch land was in een droge woestijn waar men vooral leefde van de olie-inkomsten. Wat men toen nog niet wist is dat er al een proces gaande was om met name Dubai en in mindere mate ook Abu Dhabi om te toveren in sprookjesachtige toeristische bestemmingen die samen goed moeten zijn voor uiteindelijke tientallen miljoenen toeristen per jaar. Nu, jaren later, weet bijna iedereen wat Dubai is en zie je ook een toenemende belangstelling voor Abu Dhabi en de andere emiraten.

Het imago van Dubai als hoofdzakelijk luxe bestemming voor welgestelde toeristen blijft grotendeels bestaan, maar door de bouw van moderne middenklasse hotels en een flink toegenomen aanbod van goedkopere vliegtickets heeft ervoor gezorgd dat je goedkoop naar Dubai en de andere emiraten op vakantie kunt gaan. De prijzen zijn het goedkoopste in de zomermaanden. Daar staat echter wel tegenover dat het zeer warm tot extreem heet kan worden in de zomer. Wie de grootste hitte wil vermijden en toch wil genieten van de lagere laagseizoensprijzen die kan het beste proberen in mei of eind oktober naar de Verenigde Arabische Emiraten op vakantie te gaan.

 • Abu Dhabi

  Opnieuw lijkt er een sprookjes bestemming te zijn verrezen. Naast Dubai kun je nu ook een heerlijke vakantie nuttigen in buurland Abu Dhabi. Er zijn leuke en soms super-de-luxe accommodaties te vinden, je hebt er ook voldoende shopping malls, meerdere golfbanen en je kunt terecht bij het pretpark ‘Ferrari World’. Ook hier weet men de toerist op waarde te schatten.

  Lees alles over Abu Dhabi
 • Dubai

  Met zijn oude centrum aan de Dubai Creek weet deze bruisende stad zijn cultuur goed te behouden. Naast de enorme toren zoals Burj Khalifa en andere architectonische hoogstanden is er namelijk nog een cultureel deel wat zeker de moeite waard is. Hier is nog te ervaren hoe het was toen er nog niet heel veel werd gebouwd en gemoderniseerd.
  In de ‘nieuwe’ stad kijk je vervolgens je ogen uit. De Dubai Marina weet zich bijvoorbeeld prachtig te presenteren en ook de winkelcentra laten niets aan de verbeelding over.

  Lees alles over Dubai

Een overzicht van alle bestemmingen in de Verenigde Arabische Emiraten:

 

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Verenigde Arabische Emiraten: 24.347097, 54.448242

 

Meer informatie over de Verenigde Arabische Emiraten?

Als je meer wilt weten over de Emiraten en de vele bezienswaardigheden van de Emiraten dan kun je de volgende websites bezoeken:
bijzondere plaatsen in de Emiraten
Verenigde Arabische Emiraten bezienswaardigheden top 10
Verenigde Arabische Emiraten informatie
Verenigde Arabische Emiraten informatie
Verenigde Arabische Emiraten informatie
waar overnachten in de Verenigde Arabische Emiraten