Bestemmingen in België

Van alle landen is België voor Nederlanders misschien nog wel de beste budgetbestemming. Je hoeft niet persé het vliegtuig in om er te komen, de prijzen in België zijn ook voor ons Nederlanders nog goed te betalen en het land telt enorm veel steden, dorpen en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Voor wie niet in de bebouwde kom wil zitten biedt België met de Ardennen een prachtig natuurgebied waar je zowel van een relaxvakantie als van een sportieve vakantie kunt genieten. Voor strandliefhebbers is er de Vlaamse Kust, waar badplaatsen zoals Oostende, Knokke en Blankenberge tijdens zomerse dagen heerlijke plekjes zijn om te vertoeven.

Wat voor Nederlanders het leukste aan België is, is misschien wel dat het enerzijds zo vertrouwd aanvoelt vanwege de Nederlandse taal die in het Vlaamse gewest gesproken wordt, maar dat het aan de andere kant toch ook weer echt als buitenland aanvoelt. Wie België zo goedkoop mogelijk wil bezoeken die vermijdt hotels in drukke toeristenconcentraties. Zo kan een hotelkamer buiten de drukke centra van steden zoals Antwerpen, Brugge of Gent al snel tientallen procenten goedkoper zijn dan wanneer je echt in het centrum zit. Je bespaart zo ook nog eens een hoop aan parkeerkosten en met een dagkaart van het openbaar vervoer kun je overal komen zonder je zorgen te maken over je auto.

 • Antwerpen

  Antwerpen staat al jarenlang in de toplijsten van meestbezochte steden door Nederlanders. De geringe afstand, de gemoedelijke sfeer en de relatief lage prijzen die je in Antwerpen betaalt vormen de sleutels naar het succes van de Scheldestad als budgetbestemming.

  Lees alles over Antwerpen
 • Brugge

  De Belgische stad Brugge laat zich nog het best omschrijven als groot openluchtmuseum met pareltjes uit de dertiende en veertiende eeuw. In deze periode is de stad namelijk volop in bloei gekomen. Nu vandaag zijn veel van de historische plekken in Brugge enorme trekpleisters voor toeristen uit binnen- en buitenland. Met een rondvaart door de grachten wordt je waarschijnlijk op slag verliefd op deze heerlijke Belgische stad.

  Lees alles over Brugge
 • Brussel

  Het stadse leven zoals die in Brussel, biedt veel vertier en uitdagingen. Naast de vele festivals worden er regelmatig andere activiteiten georganiseerd. Muziek, kunst en feestelijkheden zijn hier een rode draad. De kerstmarkt van Brussel weet ook jaarlijks weer duizenden bezoekers naar de stad te trekken. Hoewel de stad uit zo’n negentien wijken bestaat, zijn er vooral rondom het centrum, de wijk Elsene – Sint Gillis – Anderlecht – de Marollen en de Bovenstad de meest interessante bezienswaardigheden te ontdekken.

  Lees alles over Brussel
 • Gent

  De Bourgondisch ingestelde stad Gent heeft een aantal bijzondere pareltjes bieden. Je kunt er lekker eten, goed vertoeven op de vele terrassen, genieten van cultuur en heel veel zien en doen. Met name de Sint-Baafskathedraal, Kasteel Gravensteen, ’t Glazen Straatje, het Belfort, Groot Vleeshuis en de Gras- en Korenlei weten veel bezoekers te boeien. Daarnaast heeft de stad een aantal zeer interessante musea en zijn er regelmatig festiviteiten om de vele inwonende studenten van de stad en zijn bezoekers te entertainen.

  Lees alles over Gent
 • Hasselt

  Een bezoek aan Hasselt is onlosmakelijk verbonden aan lekker eten & drinken, winkelen, relaxen en cultuur snuiven. Het beknopte centrum is uitstekend om al wandelend te ontdekken. De eerste stadskern die zich binnen de Groene Boulevard bevindt is namelijk gemiddeld negenhonderd meter in doorsnede. Het deels autoluwe centrum is niet berekend op veel verkeer, wat heerlijk is als je als gast de stad bezoekt. Parkeer daarom direct bij aankomst en trek goede schoenen aan. Het hart van de stad bevindt zich rondom de indrukwekkende Sint-Quintinuskathedraal aan de Vismarkt, de Grote Markt en de Fruitmarkt. Liefhebbers van festivals komen prima aan hun trekken in Hasselt. Met name Pukkelpop en het International Folklorefestival weten elk jaar opnieuw duizenden bezoekers aan te trekken.

  Lees alles over Hasselt
 • Leuven

  De Belgische stad Leuven lijkt altijd in beweging te zijn. De stad weet regelmatig leuke evenementen te organiseren, staat als bierhoofdstad goed bekend en heeft daarnaast ook nog altijd de intieme sfeer behouden. Een hapje en een drankje zijn in een stad als Leuven nooit ver weg. Veel van de meest interessante bezienswaardigheden zijn op loopafstand in het centrum bereikbaar en ook het winkelend publiek kunnen de autoluwe straten enorm waarderen. Maar het is dan ook niet voor niets één van de meest populaire steden van België.

  Lees alles over Leuven

Een overzicht van alle bestemmingen in België:

 

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

België: 50.503887, 4.469936

 

Meer informatie over België?

Als je meer wilt weten over België, de vele bezienswaardigheden van België en de steden en dorpen van België dan kun je de volgende websites bezoeken:
alles over België
België bezienswaardigheden top 10
België informatie
België informatie
België tips
België voor beginners
bijzondere plaatsen in België
mooiste dorpjes van België
steden in België