Vervoer in Brugge

Wanneer je per auto aankomt in Brugge is het verstandig om deze te parkeren in een parkeergarage naar keuze. Vaak bieden hotels in de binnenstad een parkeerplaats aan tegen betaling, maar meestal ben je dan in een parkeergarage toch voordeliger uit. De autoluwe binnenstad is uitstekend te voet te verkennen of je kunt er gebruik maken van paard en wagen. Tijdens zo’n rit die op de Grote Markt begint wordt je door de koetsier een beetje bijgepraat over de stad en de lange geschiedenis ervan.

Wanneer je niet beschikt over eigen vervoer, is het handig om eventueel een fiets te huren. Je hebt dan meteen de mogelijkheid om een iets voordeliger hotel buiten de oude stadskern te boeken. Op de fiets ben je immers vrij snel in het hart van Brugge.
Fiets huren

Ander vormen van openbaar vervoer is de bus. Er zijn uitstekende busverbindingen en ook een rit naar leuke omliggende Belgische plaatsen is uitstekend te bereiken per bus. Vanaf het station van Brugge gaan er meerdere bussen half uur richting de binnenstad. Een kaartje koop je gewoon in de bus, maar wil je iets voordeliger uit zijn dan koop je deze vooraf in kiosken, winkels of op het station.
Busvervoer Brugge

Een taxi pakken is natuurlijk ook gewoon mogelijk. Je kunt ze gewoon aanhouden op straat of opzoeken bij de speciale taxi standplaatsen aan de Grote Markt en bij het station. De prijs wordt vastgesteld door middel van een meter. Let wel op. Er zijn verschillende tarieven die afhankelijk van het tijdstip worden gehanteerd

Fietstours
Brugge is ook een leuke stad om te fietsen. Een fietstour met gids langs de bezienswaardigheden van Brugge is dan ook een leuke manier om deze Belgische stad te leren kennen. De tours langs de highlights en onbekende plekjes van Brugge en omgeving duren gemiddeld 2,5 tot 3 uur. Je kunt een fietstocht in Brugge eenvoudig online boeken via Baja Bikes.