Bestemmingen in Griekenland

Griekenland behoort al jarenlang tot de populairste vliegbestemmingen onder Nederlandse toeristen. Vooral in de zomermaanden vliegt men massaal naar populaire vakantiebestemmingen zoals de eilanden Kreta, Rhodos, Samos, Kos, Zakynthos en Corfu. Het heerlijke mediterrane klimaat staat vrijwel garant voor heerlijke zonnige dagen met zomerse temperaturen. Het kwik ligt op de meeste plekken in de maanden juli en augustus rond of zelfs boven de dertig graden Celsius.

Griekenland is echter meer dan alleen maar een strandbestemming. Griekenland staat ook synoniem voor cultuur en historie. De Griekse beschaving uit de Oudheid bracht een aantal elementen voort die nu nog van invloed zijn op ons dagelijks leven, zoals de democratie, theater en filosofie. Verspreid door Griekenland vind je nog restanten van deze vroegere beschavingen. Archeologische opgravingen en vindplaatsen behoren dan ook tot de populairste bezienswaardigheden in Griekenland.

Griekenland staat ook synoniem voor het aangename leven. Behalve heerlijk weer biedt het land ook heerlijke wijnen en spijzen. De Griekse keuken behoort tot de meest gezonde en smaakvolle keukens ter wereld. Voor menig vakantieganger die naar Griekenland gaat staat genieten van deze heerlijkheden dan ook bovenaan het verlanglijstje.

 • Athene

  Met een trip naar Athene boek je vanzelf een tocht richting de oudheid. Allerlei waardevolle monumenten worden hier zorgvuldig bewaard, zodat de komende generaties kunnen genieten van de geschiedenis die Athene met zich meedraagt. Bezienswaardigheden zoals de Akropolis, Metropolis, Philopappou, Marathon en Eleusis zorgen ervoor dat je je in een stad als Athene nooit hoeft te vervelen. De heerlijke afwisseling van boeiende musea, leuke winkels en het gezellige uitgaansleven maken een trip naar Athene helemaal compleet.

  Lees alles over Athene
 • Corfu (Korfoe) Lees alles over Corfu (Korfoe)
 • Kalamata Lees alles over Kalamata
 • Karpathos Lees alles over Karpathos
 • Kavala Lees alles over Kavala
 • Kos

  Het Griekse eiland Kos is een uitstekende vakantiebestemming als je op zoek bent naar een mooi mix tussen cultuur, zon, zee, strand en leuke uitgaansgelegenheden. Maar ook als wandel- of fietsvakantie weet Kos zijn toeristen aan te trekken. Het vlakke landschap leent zich uitstekend voor leuke tochten langs molens, kerken, stranden en ruïnes.
  Onderweg zijn er prachtige plekjes te ontdekken waar je heerlijk kunt genieten van de ‘catch of the day’ en daarbij een verkoelend drankje.

  Lees alles over Kos
 • Kreta

  Of je nu cultuur wilt snuiven, een stevige wandeling wilt maken, graag een feestje bezoekt of gewoon wil chillen aan het strand, het is hier op het eiland Kreta allemaal mogelijk. Kleine bergdorpjes voeren je mee terug in de tijd en de bekende badplaatsen laten je het hier en nu ervaren van de éénentwinstigste eeuw. Deze leuke afwisseling zorgt voor een heerlijke vakantiebestemming waar jong en oud zich prima kan vermaken. Daarnaast verdient de Griekse keuken een kleine aanbeveling. Het uit eten gaan in Kreta is een uitstekende gelegenheid voor gezelligheid en een goed gesprek. Precies zoals de Kretenzers het graag zien.

  Lees alles over Kreta
 • Mykonos Lees alles over Mykonos
 • Mytilini (Lesbos) Lees alles over Mytilini (Lesbos)
 • Preveza Lees alles over Preveza
 • Rhodos

  Op het Griekse vakantie eiland Rhodos aan de Middellandse Zee staat zon, zee en strand centraal. Veel toeristen komen voor het fantastische weer, de mooie stranden en de leuke uitgaansgelegenheden. Maar het eiland heeft eigenlijk nog zoveel meer te bieden. In een dorp als Líndos zijn erfenissen uit het verleden te bewonderen die heel wat eeuwen hebben doorstaan. De Akropolis van Líndos staat dan ook bekend als een groot openluchtmuseum. En Rhodos-stad heeft zijn prachtige oude centrum binnen de kasteelmuren. Zodra je de stad binnenkomt door de oude poort kom je terecht in een centrum met oude historische straten en pleinen waar je op sommige plaatsen de sfeer van weleer nog uitstekend kunt beleven.

  Lees alles over Rhodos
 • Samos

  Het eiland Samos is onderdeel van de Griekse Eilanden. Samen met Rhodos, Kos, Karpathos, Lesbos, Kreta en Corfu vormen zij de meest bezochte vakantie eilanden binnen de Dodekanesos en Cycladen. Het heerlijke klimaat, de prachtige stranden en de vele culturele bezienswaardigheden weten jaarlijks vele toeristen naar dit eiland te trekken. Daarnaast is de bevolking zeer begaan met zijn bezoekers en dat merk je. In kleinere dorpjes lijkt het alsof de tijd letterlijk stil staat. En ook dat heeft natuurlijk weer zijn charme. Voor wat meer levendigheid moet je beslist Samos-stad bezoeken. Rondom het plein ‘Platia Pythagoras’ is altijd een gezellige drukte te vinden en ook om te winkelen kun je er prima terecht. Een bezoek aan het wijnmuseum mag natuurlijk niet ontbreken. Daarna kun je de dag fantastisch afsluiten met een heerlijke maaltijd in de haven van de stad.

  Lees alles over Samos
 • Santorini Lees alles over Santorini
 • Skiathos Lees alles over Skiathos
 • Thessaloniki

  Thessaloniki ligt als een amfitheater tegen een heuvel en bestaat uit een boven- en benedenstad. Byzantijnse kerken en kerkjes met boeiende iconen en mozaïeken, een kleurrijke bovenstad met een wirwar van kronkelige straatjes, een benedenstad van brede lanen en schaduwrijke parken, verborgen markten, modieuze winkels en een elegante zeeboulevard met een keur aan mondaine cafés en trendy restaurants – dat is Thessaloniki in een notendop.

  Thessaloniki is de hoofdstad van de Griekse provincie Macedonië en ligt aan de kust van Noord-Griekenland met uitzicht over de Thermaische golf. Een van de bekendste monumenten van de stad is de Witte Toren.

  Lees alles over Thessaloniki
 • Volos Lees alles over Volos
 • Zakynthos Lees alles over Zakynthos

Een overzicht van alle bestemmingen in Griekenland:

 

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Thessaloniki: 40.639350, 22.944606

 

Meer informatie over Griekenland?

Als je meer wilt weten over Griekenland, de vele bezienswaardigheden van Griekenland en vakantie in Griekenland dan kun je de volgende websites bezoeken:
alles over Griekenland
Griekenland informatie
Griekenland informatie
Griekenland voor beginners