Vervoer in Athene

Het historische centrum van de stad Athene is prima lopend af te leggen. Als je grotere stadsdelen moet overbruggen, is het verstandig en snel om dit met de metro te doen. De kosten zijn laag en reisafstanden zijn snel afgelegd. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om een gele taxi aan te houden of de toeristische bus te gebruiken. Vaak wordt er bij de laatstgenoemde meteen via een audio systeem allerlei interessante feiten van de stad benoemd. De sightseeing bus is middels een hop-on hop-off systeem die je voor één of meerdere dagen kunt afkopen. Kaartje voor de bus of de metro worden op verschillende plekken aangeboden zoals bij kiosken en aan de ingang van de metro.
Wanneer je per metro reist, zul je regelmatig verrast worden door de archeologische vondsten die op diverse stations zijn uitgestald.
Wanneer je liever boven de grond reis en snel van A naar B reist, kun je overwegen om de tram te kiezen.
Een kaartje voor ieder openbaar vervoer is negentig minuten te gebruiken voor willekeurige vervoersmiddelen. Hieronder vallen de tram, de metro, de bus en de trolleybussen.
Openbaar vervoer Athene

Fietstours
Een fietstour met gids langs de bezienswaardigheden van Athene is een leuke manier om de Griekse hoofdstad te leren kennen. De tours langs de highlights en onbekende plekjes van Athene duren gemiddeld 3 uur. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten in Athene. Je kunt een fietstocht in Athene eenvoudig online boeken via Baja Bikes.