Bestemmingen in Portugal

Vroeger was Portugal vooral ‘dat andere land op het Iberisch schiereiland’, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die Portugal als vakantiebestemming ontdekken. Het land heeft zo’n eigen gezicht, dat steeds meer mensen nieuwsgierig zijn naar wat Portugal allemaal te bieden heeft. De mediterrane sfeer is in grote delen van Portugal onmiskenbaar aanwezig: genieten van het leven, van elkaar, van de zon en van lekker eten en drinken. Portugezen weten de geneugten des levens zeker te waarderen. Als gast mag je meedelen in de vreugde en het genot. Als je wat woordjes Portugees spreekt en toenadering zoekt tot de Portugese bevolking dan leer je een kant van het land kennen die je in de soms overvolle toeristenplaatsen aan de Algarve al bijna niet meer terugvindt.

 • Faro Lees alles over Faro
 • Funchal (Madeira) Lees alles over Funchal (Madeira)
 • Lissabon

  Lissabon is een legendarische stad met meer dan 20 eeuwen geschiedenis. De charme van de hoofdstad van Portugal komt voort uit de sterke banden met het verleden, weerspiegeld in prachtige kerken, indrukwekkende kastelen en paleizen. Een fascinerende stad gebouwd op 7 heuvels, met uitzicht op de rivier de Taag. Lissabon is een stad van contrasten, modern en oud. De verschillende buurtjes met hun decoratieve gevels en smalle middeleeuwse straatjes geven je een warm welkom. Loop bijv. eens door Alfama, een van de oudste wijken van Lissabon. Typische betegelde gevels omzomen smalle middeleeuwse straatjes, waar ’s avonds de Fado klinkt. Mis ook de prachtige omgeving niet – de uitgestrekte stranden, mooie baaien en historische bezienswaardigheden maken de Costa de Lisboa tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Portugal.

  Lees alles over Lissabon
 • Ponta Delgada (Azoren) Lees alles over Ponta Delgada (Azoren)
 • Porto

  Porto is een havenstad in het noordwesten van Portugal, aan de Costa Verde. De stad, ook wel Oporto genoemd, is gebouwd aan de noordoever van de rivier de Douro. Het is na Lissabon de op één na grootste stad van Portugal. Porto heeft veel bezienswaardigheden, met zijn 14e eeuwse stadsmuren, de prachtige Torre dos Clerigos, de levendige wijk Ribeira en de mooie azulejos in het station van Pinhão. Porto is ook de geboorteplaats van de gelijknamige wijn, bij ons bekend als port. Slenter langs de Douro, installeer je in een restaurant op de kade en geniet van het uitzicht over de rivier en de portkelders, met hun merknamen die er trots in vergulde letters op bevestigd zijn. Dit wordt een prachtige stedentrip!

  Lees alles over Porto

Een overzicht van alle bestemmingen in Portugal:

 

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Portugal: 39.399872, -8.224454

 

Meer informatie over Portugal?

Als je meer wilt weten over Portugal, de vele bezienswaardigheden van Portugal en de steden en dorpen van Portugal dan kun je de volgende websites bezoeken:
Portugal informatie
Portugal bezienswaardigheden top 10
mooiste dorpjes van Portugal
steden in Portugal