Bestemmingen in Oostenrijk

De republiek Oostenrijk is een veelbezocht land door Nederlandse toeristen. De belangrijkste redenen om een vakantie in Oostenrijk te vieren zijn natuur, stedentrips en natuurlijk wintersport. De combinatie van hoge bergen, winterse temperaturen en sneeuw zorgt ervoor dat je tijdens het wintersportseizoen prima in Oostenrijk kunt skiën, snowboarden of langlaufen. Hoewel Oostenrijk zeker niet tot de goedkoopste Europese wintersportbestemmingen behoort, is het zeker ook niet de duurste bestemming om te gaan skiën. Wie de schoolvakanties kan ontwijken die kan in Oostenrijk nog relatief goedkoop aan wintersport doen. Wil je echt low budget aan wintersport doen in Oostenrijk, kies dan voor een voordelig arrangement op basis van half pension of voor een appartement waarbij je zelf kunt koken. De supermarkten in Oostenrijk zijn niet veel duurder dan de Nederlandse supermarkten en het aanbod is over het algemeen divers en goed.

Mocht je met de auto naar Oostenrijk reizen, zorg er dan voor dat je in Oostenrijk niet langs de snelweg hoeft te tanken. De benzine en diesel is in de dorpen en steden soms tot tientallen centen per liter goedkoper. Hierdoor kun je soms wel tot 20-25 euro op een tank brandstof besparen.

Als je van natuur en wandelen houdt dan is Oostenrijk een goedkoper alternatief voor bestemmingen zoals Zwitserland, Noorwegen maar ook Canada. Hoewel de natuur in Canada meer divers en nog indrukwekkender is dan die van Oostenrijk, biedt het Oostenrijkse landschap hele mooie alternatieven voor een wandelvakantie. Hoewel je dit eigenlijk het hele jaar kunt doen, is de periode april tot oktober veruit het populairst.

Wie een goedkope stedentrip wil maken die kan in Oostenrijk kiezen uit een aantal leuke steden. Hoofdstad Wenen barst van de cultuur en is voor een Europese hoofdstad helemaal niet duur. Er zijn voldoende mogelijkheden om hier goedkoop naartoe te reizen en er te verblijven. Erg populair is ook Salzburg. Deze vierde stad van Oostenrijk is aangenaam compact en barst van de interessante bezienswaardigheden. Salzburg is de geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart en heeft een binnenstad die in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Op sommige plekken waan je je helemaal terug in de tijd van weleer.

 • Graz Lees alles over Graz
 • Innsbruck

  Innsbruck heeft de laatste jaren een flinke metamorfose ondergaan en is uitgegroeid van een ingeslapen oord tot een hippe, trendy stad die volop in ontwikkeling is. Het is een van de best bezochte steden in Oostenrijk. Een moderne stad, maar ook een stad die tradities eert. Nergens is de scheiding tussen stad en bergen zo dun als in Innsbruck. Overal vanuit de historische stad heb je zicht op de bergen. Innsbruck is een unieke bestemming voor zowel cultuur- als outdoorliefhebbers. Skipistes en wandelpaden liggen op een steenworp afstand.

  Lees alles over Innsbruck
 • Klagenfurt Lees alles over Klagenfurt
 • Linz Lees alles over Linz
 • Salzburg

  De rijke geschiedenis van Salzburg wordt weerspiegeld in prachtige barokke bouwwerken, de diverse paleizen, vele kerken en een aantal kloosters. Het oudste deel van de stad is te vinden aan de rand van de heuvel met daarop de vesting Hohensalzburg. Hier bevinden zich de Residenzplatz, de Alter Markt, de Dom van Salzburg, de universiteit, de Kollegienkirche en de Morzartplatz. Een wandeling door dit deel van de stad, laat al snel zien waarom Salzburg op de lijst van Unesco’s werelderfgoederen staat.

  Lees alles over Salzburg
 • Wenen

  De hoofdstad van Oostenrijk is een boeiende bestemming voor jong en oud. Het historische stadscentrum van Wenen is gevuld met verschillende bouwwerken die belangrijke en boeiende verhalen uit de geschiedenis vertolken. En de moderne kant van de stad vervult een taak waarin kunst een grote rol speelt. Verschillende hippe eetgelegenheden schieten als paddestoelen uit de grond. En de traditionele koffiehuizen en wijnlokalen weten daartussen hun naam hoog te houden. Wenen mag wat ons betreft een culinaire hoofdstad worden genoemd.

  Lees alles over Wenen

Een overzicht van alle bestemmingen in Oostenrijk:

 

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Oostenrijk: 47.516231, 14.550072

Meer informatie over Oostenrijk?

Als je meer wilt weten over Oostenrijk, de vele bezienswaardigheden van Oostenrijk en de steden en dorpen van Oostenrijk dan kun je de volgende websites bezoeken:
Oostenrijk voor beginners
Oostenrijk informatie
Oostenrijk informatie
mooiste dorpjes van Oostenrijk
bijzondere plaatsen van Oostenrijk
Oostenrijk bezienswaardigheden top 10