Innsbruck, Oostenrijk

Innsbruck

Innsbruck

Innsbruck wordt niet snel gekozen als bestemming voor een stedentrip. Dat is erg jammer want de stad is zeker een bezoek waard. Innsbruck, gelegen in de Oostenrijkse Alpen, is de hoofdstad van Tirol. Innsbruck ligt aan de Inn en dankt zijn naam aan de brug (brücke) over deze rivier.

Nergens is de scheiding tussen stad en bergen zo dun als in Innsbruck. Overal vanuit de historische stad heb je zicht op de bergen. Innsbruck is een unieke bestemming voor zowel cultuur- als outdoorliefhebbers. Skipistes en wandelpaden liggen op een steenworp afstand.

Innsbruck heeft de laatste jaren een flinke metamorfose ondergaan en is uitgegroeid van een ingeslapen oord tot een hippe, trendy stad die volop in ontwikkeling is. Een moderne stad, maar ook een stad die tradities eert. Daarnaast is Innsbruck een studentenstad, jaarlijks komen er 30.000 studenten naar de stad. Dat houdt de stad jong en levendig.

Innsbruck in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Innsbruck

Op Innsbruck Airport:

Luchthavens bij Innsbruck

 • Innsbruck Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 30 minuten
  Afstand tot centrum stad: 4 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Buslijn F rijdt op doordeweekse dagen en op zaterdag iedere 15 minuten van het vliegveld naar treinstation Innsbruck Hauptbahnhof, op zondag rijdt de bus iedere 30 minuten. De rit van en naar het centraal station van Innsbruck duurt minder dan 20 minuten. Tickets kosten € 2,30 voor volwassenen en € 1,70 voor kinderen en senioren. Een taxi naar het centrum van Innsbruck kost 10 tot 20 euro. Voor een ritje naar Seefeld, 23 kilometer ten noordwesten van Innsbruck, ben je ongeveer 50 euro kwijt.

Reisperiode & klimaat

Innsbruck heeft een gematigd landklimaat, dat zorgt voor wispelturig weer. In de zomermaanden kunnen warme zomerse dagen afgewisseld worden met regenachtige koele dagen. In de winter zie je dat het weer in Innsbruck vaak een koel en grijs karakter heeft. Er is een redelijke kans op sneeuw

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Innsbruck.

Weersverwachting voor Innsbruck

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Innsbruck kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Innsbruck kun je terecht op de volgende websites:
Innsbruck voor beginners
Innsbruck bezienswaardigheden top 10