Bestemmingen in Polen

Als je hebt over budgetbestemmingen binnen Europa dan hoort Polen ergens bovenaan het lijstje te staan. Het land staat bekend om de uitstekende mogelijkheden om er goedkoop vakantie te vieren. Natuurlijk zijn de prijzen niet meer zoals ze bijvoorbeeld net na de val van het IJzeren Gordijn waren, maar in vergelijking tot andere landen in de Europese Unie valt Polen nog steeds op positieve wijze op. De lagere prijzen komen deels door de lagere kosten voor levensonderhoud in Polen, waardoor ook de lonen nog steeds lager liggen dan wat gemiddeld gebruikelijk is in West- en Centraal Europa. Niet voor niets dat de afgelopen jaren duizenden Poolse gastarbeiders hun geluk zijn gaan zoeken in andere Europese landen zoals Nederland en Duitsland.

Populaire Poolse steden zijn Krakau en hoofdstad Warschau. Hiermee zijn meteen de twee mooiste steden van het land genoemd, waarbij Krakau over het algemeen als de mooiste en leukste van de twee gezien wordt. Dankzij low cost airlines zoals Ryanair is het vliegen naar Polen ook zeer betaalbaar geworden. De reguliere maatschappijen hebben door de concurrentie van de prijsvechters hun prijzen voor vliegtickets ook naar een zeer aantrekkelijk niveau gebracht.

Polen is echter meer dan alleen een paar mooie steden. Het land heeft prachtige ongerepte stukken natuur en dorpjes die je terug in de tijd lijken te werpen. Met name in het noordwesten van Polen heeft menig fotograaf al heel wat prachtige plaatjes kunnen schieten.

Een overzicht van alle bestemmingen in Polen:

 

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Polen: 51.919438, 19.145136

Meer informatie over Polen?

Als je meer wilt weten over Polen, de vele bezienswaardigheden van Polen en de steden en dorpen van Polen dan kun je de volgende websites bezoeken:
Polen toerisme