Winkelen in Warschau

Warschau zag in het tijdperk na het communisme een flink aantal grote shopping malls ontstaan. Luxueuze grootscheepse winkelcentra, voor wie van winkelen houdt een paradijs. Van de vroegere zwarte markt voor handelaren is in stadsdeel Praga nog iets terug te vinden.

Zlote Tarasy
De Zlote Tarasy, de Gouden Terrassen, met hun golvende glazen daken, naast het grote treinstation Warszawa Centralna, werden geopend in 2007. Een project dat 250 miljoen euro kostte. Shopping en entertainment onder één dak. Meer dan 200 winkels, restaurants en een bioscoop.
Zlote Tarasy 
Ulica Zlota 59, Warschau

Arkadia
Arkadia is het grootste winkelcentrum van Warschau (en een tijdlang van Centraal Europa) met 287.000 m2 winkelopppervlakte. De shopping mall trekt 45-70.000 bezoekers per dag. Om eens in rond te kijken al een beleving.
Arkadia
Aleja Jana Pawla II 82, Warschau

Bazar Rozyckiego
Ooit een grote bazaar voor tal van handelaren. Onder de communisten en de nazi-bezetting tierde de zwarthandel welig. Gelegen in een minder veilig gebied van Warschau, Praga, Warschau-Oost. Overdag reizen, dan zouden er geen problemen moeten zijn. Meer dan 100 jaar oud, maar de laatste jaren geen schim van wat het voorheen was.
Ulica Targowa 54

Plac Trzech Kryzy
Het hippe winkelgebied van de Plac Trzech Kryzy (de drie Kruizen) biedt merkenliefhebbers in Warschau hun koopwaar. Exclusieve winkels zijn gevestigd aan dit mondaine stadsplein zuidelijk van Nowy Swiat.

Markt
De Hala Mirowska was tot de vernietiging van Warschau de grootste markthal van Warschau. De twee stenen hallen overleefden de verwoesting van Warschau. Direct na de oorlog functioneerden de hallen als depot voor stadsbussen. In de vijftiger jaren kreeg de Hala Mirowska haar functie terug. Opvallend door haar vele bloemenwinkeltjes. Ook streekproducten worden hier veel verkocht.