Eten & drinken in Warschau

Polen is het land van hartige maaltijden en goedgevulde soepen. Je zult in veel restaurants in Warschau deze traditionele Poolse gerechten kunnen vinden. Zoals zurek, barszcz, pierogi of bigos. Spotgoedkoop eten kan in de traditionele bar mleczny’s, de melkbar, een begrip afkomstig uit communistische tijden (toen een goedkope volkskantine).

Maar wie even genoeg heeft van de Poolse kost, vindt inmiddels ook genoeg keuze in buitenlandse keukens. Qua eten en drinken is Warschau relatief goedkoop. Voor € 40 (160 zloty) kun je er met zijn tweeën prima en uitgebreid dineren.

Fukiera
Op de Rynek in Warschau zijn een aantal uitstekende restaurants te vinden. Eén van de beste en beroemdste restaurants van Warschau bevindt zich in Fukier’s huis. Het restaurant heeft een Poolse en internationale keuken.
Restaurant U Fukiera
Rynek Starego Miasta 27
€€€

Folk Gospoda
Een betaalbaar, maar wel toeristisch, restaurant in Warschau is het populaire Folk Gospoda. Waar live muziek wordt gespeeld en de ‘highlander style’-inrichting (vergelijkbaar met restaurants uit Zakopane) voor traditionele Poolse sfeer zorgen. Poolse traditionele menukaart.
Folk Gospoda
Ulica Waliców 13, Warschau
(zuidelijk van de Oude Stad, zuidelijk van hoofdweg Aleje Solidarnosci)
€€

Oberza pod Czerwonym Wieprzem
Helemaal terug in de goede oude communististentijd? Dat kan in restaurant Oberza pod Czerwonym Wieprzem in Warschau. Letterlijk vertaald ‘Onder het rode zwijn’. Het rode zwijn, de communistische veelvraat, verwijst naar hooggeplaatste communisten uit het verleden. Op de menukaart gerechten als tartaar Fidel Castro, of Kremlin zalm. Gerechten voor de bourgeoisie en voor het proletariaat.
Restaurant Oberza pod Czerwonym Wieprzem
ulica Zelazna 68
€€

Na Prowincji
Een studentikoze aankleding en mediterrane menukaart vind je in Na Prowincji, een betaalbaar restaurantje in Warschau op een steenworp van de Rynek. Lekkere pizza’s!
Na Prowincji 
ulica Nowomiejska 10
€€

Blikle Café
Voor fijne en exclusieve cakes met koffie of thee is er Blikle Café aan de Nowy Swiat. Historische entourage in dit oorspronkelijk uit 1869 stammende café. Bekend en vermaard adres voor delicatessen in Warschau.
A. Blikle Café
Nowy Swiat 33
€€€

Bar Mleczny pod Barbakanem
De goedkope melkbar uit vervlogen tijden, deze is op een prachtige locatie in Warschau. Communistische volkskantine van vroeger.
Ulica Mostowa 27-29