Warschau, Polen

Warschau werd pas in 1596 hoofdstad van Polen, en is daarmee één van de jongste Europese hoofdsteden. In de Tweede Wereldoorlog werd de Poolse stad met de grond gelijk gemaakt door de nazi’s en in de periode daarna vervolgens minutieus weer opgebouwd. Je ziet een middeleeuws centrum dat dus eigenlijk hagelnieuw is, tot op de meter nagebouwd.

Vraag de meeste Polen buiten Warschau naar hun hoofdstad en je zult als eerste horen dat ze niet erg van Warschau houden. Het zou een staat binnen de staat zijn, niet het echte Polen. Toch biedt de Poolse hoofdstad die diep in Polen ligt, op zo’n 1250 kilometer van Utrecht, de bezoeker meer dan voldoende voor een boeiende en afwisselende stedentrip. Van het romantische Lazienki-park waar ’s zomers iedere zondagmiddag Chopin wordt gespeeld tot de Rynek Starego Miasta, het oude marktplein met haar vele terrassen en cafés en restaurants in ondergrondse gewelven en de historische boulevard Krakowskie Przedmiescie of het zomerpaleis Wilanów.

Warschau is een moderne stad, volop in ontwikkeling, waar oud en nieuw scherp met elkaar contrasteren en een boeiende mix opleveren.

Warschau in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Warschau

Op Warsaw Frederic Chopin Airport (Warschau):

KLM
KLM

Luchthavens bij Warschau

 • Warsaw Frederic Chopin Airport (Warschau)

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur
  Afstand tot centrum stad: 10 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Er rijdt iedere 10-15 minuten een trein van het vliegveld naar het centrum van Warschau, het treinstation ligt rechts van de terminal. De rit naar het centrum van Warschau duurt ongeveer 20 minuten, een ticket kost 4,40 zloty. Een taxirit van het vliegveld naar het centrum kost ongeveer 40 zloty (€ 10,-)

Reisperiode & klimaat

Weersverwachting voor Warschau

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Warschau kunt kopen

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Warschau kun je terecht op de volgende websites: