Bestemmingen in Marokko

Het Koninkrijk Marokko ligt in aan de Afrikaanse noordkust, direct ten zuiden van Spanje. Marokko is niet alleen het oorspronkelijke thuisland van een deel van in Nederland wonende immigranten en hun nakomelingen, het land is in toenemende mate een populaire vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen. Rondreizen langs de Koningssteden, stedentrips naar o.a. Marrakech en Casablanca of zonvakanties aan de Marokkaanse kust… je ziet ieder jaar meer Nederlandse toeristen hun vakantie doorbrengen in Marokko. Voor velen is een vakantie met Marokko nog een eerste kennismaking met dit geweldige land, waarna een groot deel later nog een keer terugkeert.

Dankzij luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia, Ryanair en Vueling is Marokko veel goedkoper te bereiken dan voorheen, toen Royal Air Maroc op veel vliegroutes naar Marokko nog een monopoliepositie had.

Marokko heeft een vrij warm klimaat, waarbij er sprake is van warme tot op sommige plekken hete zomers en milde, vaak nattere winters. Als je kijkt naar de beste reistijd voor Marokko dan kun je het beste voor het voor- of najaar kiezen. De zomermaanden zijn op hun beurt uitstekend voor een zonvakantie in een van de badplaatsen die Marokko kent, zoals Agadir.

Meer informatie over Marokko?

Als je meer wilt weten over Marokko, de vele bezienswaardigheden van Marokko en de steden en dorpen van Marokko dan kun je de volgende websites bezoeken:
Marokko bezienswaardigheden top 10
Marokko informatie
Marokko informatie
Marokko voor beginners
winterzon in Marokko