Winkelen in Marrakech

Winkelen is in Marrakech een bezigheid die je echt overal kunt uitvoeren. En dan vooral in de souks van de Medina. Direct naast het Place Jemaa el Fna zijn honderden kleine winkeltjes/kramen te vinden met allerlei koopwaar. Hier is het gebruikelijk om over de prijs te onderhandelen. In het modernere stadsdeel van Marrakech, de wijk Guéliz, is dit minder aan de orde. Hier vindt je merkwinkels waar net als hier gewoon prijskaartjes hangen waar niet over te discuseren is. Tussen de bekende ketens zoals Zara vindt je ook leuke moderne Marokkaanse winkels. In deze veelal hippe zaken vind je nog veel zelfgemaakte kleding en/of andere spulletjes. De moderne stad en de oude stad zijn een zeer leuke afwisseling om te ervaren.

Marwa
Aan het gezellige winkelplein van Place du 16Novembre is een Marwa winkel te vinden. Deze inmiddels bekende Marokkaanse keten heeft leuke kleding en accessoires voor de modebewuste vrouw. De winkel wordt goed bezocht door zowel de lokale bevolking als toeristen.
Place du 16Novembre, Marrakech

Miloud El Jouli Art Gallery
Deze winkel is ligt verscholen in het labyrint van de souks. Prachtige Arabische lampen, tafels en wanddecoratie trekken direct je aandacht. Verschillende meubelstukken staan opgesteld met de mooiste lampen naast keurig gedekte tafels. De sfeer die in de winkel hangt zal je direct raken. Het personeel is erg gastvrij en behulpzaam, maar foto’s mag je er niet maken.
Souk Charatine Talâa Nº 48 Medina, Marrakech

Herboriste
Met veel passie verteld de eigenaar van deze souk over wat hij allemaal in huis heeft. En belangrijker nog, waar het allemaal voor dient. Bij Herboriste vindt je namelijk allerlei kruiden, zeep, scrubs, poeders, schelpen en andere grondstoffen die bijzondere en soms helende krachten bezitten. Hier ga je echt weer terug naar de basis. Speciale terracotta attributen geven een vuurrode kleurstof af wanneer je deze nat maakt. Dit maakt de lippen mooi van kleur. Of schelpen die een nacht in het water moeten staan geven je vervolgens het beste gezichtsmasker waar andere dure merken bij verbleken. Maar ook voor parfum en andere schoonheidsproducten ben je hier aan het juiste adres. Je vindt Herboriste aan het gezellige Rahba lekdima plein.
Herboriste
Riad Zitoune Jdid Nº 71, Marrakech

Héritage Berbère
Op zeker twee plaatsen in Marrakech is dit parfum huis te vinden. Zowel in de Medina als in de moderne wijk Guéliz is een vestiging te vinden met de lekkerste geuren uit Marokko. Op zeer bijzondere wijze worden allerlei grondstoffen uit de natuur verwerkt tot de meest verrukkelijke geuren. Allerlei arbeidsintensieve processen zorgen voor geuren die je niet meer loslaten. Zo verteld een geur ons soms veel meer dan teksten kunnen bieden. Eén vestiging bevindt zich vlakbij de souks in de Medina. Dit is aan de Place Douar Graoua. De ander is naast de ingang van Jardin Majorelle te vinden in de wijk Guéliz.
Héritage Berbère
Avenue Yacoub el Mansour, Marrakech

Ensemble Artisanal
Dit kleinschalige openlucht winkelcentrum ligt aan de Avenue Mohammed V. De winkeltjes betreffen voornamelijk kunst en nijverheid. De overheid heeft dit winkelcentrum gecreerd zodat je in alle rust kunt kijken naar traditionele producten uit de regio. Hier wordt je namelijk niet door elke verkoper aangesproken om in zijn winkeltje te komen kijken. Midden in het centrum is een horecagelegenheid waar je verkoeling kunt zoeken met iets te eten of te drinken.
Avenue Mohammed V, Marrakech