Reisgidsen

Reisgidsen

Tijdens een reis of als reisvoorbereiding zijn reisgidsen vaak zeer handig. Zeker als je je wat meer wilt verdiepen in de gewoontes, de regels, de cultuur en de vele bezienswaardigheden en attracties is het handig om een goede reisgids bij de hand te hebben. Veel reisgidsen zijn ingedeeld in handige hoofdstukken, waardoor je al snel de juiste informatie te pakken hebt. Handig zijn plattegronden van steden, wandelroutes en de vermelding welke buslijnen of metrolijnen je moet nemen om ergens te komen.

Het meenemen van een reisgids heeft wel een nadeel. Het is minder handzaam dan digitale informatie op je smartphone of tablet. Daar staat tegenover dat het lekker bladeren in een reisgids voor velen ook meer vakantiegevoel biedt en dat mensen niet zelden het navigeren door een boek handiger vinden dan in een app of op een website.

Hoe een reisgids kiezen?

Op het gebied van reisgidsen zijn er veel concepten en maten. Ieder merk heeft zijn eigen visie over wat er in een reisgids moet staan en hoe dat verwerkt dient te worden. Sommige reisgidsen werken vooral met algemene onderwerpen en een aantal hoogtepunten, zoals de ANWB Extra gidsen. Handig onderdeel van de ANWB gidsen is de grote uitvouwbare kaart achterin het boekje. Het dunne formaat maakt deze reisgidsen vrij handzaam. De reisgidsen van Capitool  zijn dikker en voorzien van veel illustraties. Deze vrij luxe reisgidsen zijn minder handig om mee te nemen als je op pad gaat, maar wel uitstekend ter voorbereiding. De lijn Capitool Compact is handzamer. Dit gaat wel ten koste van de hoeveelheid informatie.

Ook een aanrader zijn de 100% reisgidsen. Deze reisgidsen zijn compact van formaat, dus handig mee te nemen. Handig zijn de voorgestelde routes langs de hotspots en de uitneembare kaarten.

Online kopen

Wie tegenwoordig een gemiddelde boekenzaak binnenloopt die treft vaak een kleine selectie aan van alles wat er op het gebied van reisgidsen te koop is. Wil je een goed overzicht van wat er aan reisgidsen voor jouw bestemming te koop is dan kun je beter online kijken en kopen. Sites zoals Reisboekwinkel de Zwerver, bol.com, Bruna en ANWB zijn uitstekend om reisgidsen te kopen. Kijk wel goed uit welk jaar de betreffende uitgave is. Een editie van zes jaar oud over een dynamische stad kan betekenen dat een deel van de informatie verouderd is. Niet-correcte info is niet iets waarvoor je wilt betalen, toch?

Merken

Wil je een goed idee hebben wat de verschillende reisgidsen bieden? Dit zijn de websites/pagina’s van verschillende merken reisgidsen:
100% reisgidsen
ANWB Extra
ANWB Goud
Capitool
Capitool Compact
Lonely Planet (Engelstalig)
Dominicus
Wat & Hoe