Düsseldorf International

Flughafen Düsseldorf, internationaal aangeduid als Düsseldorf International Airport, is het enige internationale vliegveld van de Duitse stad Düsseldorf. Airport Weeze, dat ook wel aangeduid wordt als Düsseldorf-Weeze Airport, ligt niet bij Düsseldorf.

Het moderne vliegveld ligt ongeveer acht kilometer ten noorden van het centrum van Düsseldorf. Voor Nederlandse toeristen is de internationale luchthaven van Düsseldorf vooral een vliegveld om vandaan te vertrekken in plaats van er naartoe te vliegen. Je kunt wel naar Düsseldorf vliegen. Dagelijks onderhoudt KLM Cityhopper een vliegverbinding tussen Amsterdam (Schiphol) en Düsseldorf. Er wordt meerdere keren per dag gevlogen.

Jaarlijks vliegen ongeveer twintig miljoen passagiers via Düsseldorf international Airport. Het grootste deel van de vliegbestemmingen betreft Europese en Middellandse-Zeebestemmingen. Er wordt o.a. door Air Berlin ook op vliegvelden buiten Europa gevlogen.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: minder dan één uur
Afstand tot centrum stad: ongeveer 8 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Düsseldorf International:

KLM
KLM

Bestemmingen vanaf Düsseldorf International:

Düsseldorf

Een handige manier om met het openbaar vervoer naar het centrum van Düsseldorf te reizen is per trein. Een volledig automatische monorail brengt je van de luchthaventerminal naar het treinstation dat 2,5 kilometer verderop ligt. Van daaruit reis je binnen 15 minuten naar Düsseldorf Hauptbahnhof. Je kunt ook met de S-lijn naar Düsseldorf reizen. Het station bevindt zich onder de terminal. Met de bus naar Düsseldorf kan ook, bijvoorbeeld met buslijn 721 die het vliegveld met het centrale treinstation verbindt.