Rhodos International Airport

Rhodos International Airport (Rhodes International Airport) wordt ook Diagoras Airport genoemd. Het is de enige internationale luchthaven op het Griekse eiland Rhodos. Rhodos International Airport ligt bij het dorp Paradisi, ten zuidwesten van hoofdstad Rhodos-Stad. Het vliegveld is het op drie na drukste vliegveld van Griekenland. Per jaar vliegen meer dan vier miljoen passagiers van/naar het vliegveld van Rhodos.

Rhodos International Airport is nog een relatief jong vliegveld. Het verving in 1977 het toenmalige hoofdvliegveld Rhodes Maritsa Airport. In 2005 werd Rhodos International Airport van een nieuwe passagiersterminal, die beter opgewassen is tegen de enorme stroom aan toeristen die hier in de zomermaanden passeert.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 3 uur en 45 minuten
Afstand tot centrum stad: 14 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Rhodos International Airport:

Bestemmingen vanaf Rhodos International Airport:

Rhodos

Met de auto of taxi rijd je in ongeveer twintig minuten naar het centrum van Rhodos-Stad. Een taxirit kost je om en nabij de vijftien euro. Een goedkopere optie is om de bus te nemen. Je vindt de bussen naar Rhodos-Stad ongeveer driehonderd meter naar links als je de terminal uitstapt. De busrit neemt zo'n 40-45 minuten in beslag.