Rhodos, Griekenland

Het populaire Griekse vakantie eiland Rhodos weet nog altijd vele toeristen te trekken. Het prachtige weer met zeker tijdens de zomermaanden aangename temperaturen en de boeiende bezienswaardigheden lenen zich uitstekend voor een geslaagde vakantie. Het eiland Rhodos, wat volgens de Griekse mythologie werd toebedeeld aan de zonnegod Helios, heeft namelijk nog heel wat waardevolle bezienswaardigheden uit het verleden die goed bewaard zijn gebleven. Met name Rhodos-stad is binnen de oude kasteelmuren erg charmant. En in de stad Lindos zijn erg indrukwekkende resten te bewonderen die een goed beeld uit het verleden vormen. De smalle straten en kleine huizen roepen de sfeer van weleer op en ondertussen kun je bezienswaardigheden als de Odós Akropóleos bezoeken.

Daar waar in het noorden van het eiland het massa toerisme optrekt, kun de daar tegenover de rust in het zuiden ervaren. Er is dan ook haast niets leuker dan deze contrasten van het eiland Rhodos te ervaren. Trek er op uit met eigen auto of per scooter en speur de kustlijn of het binnenland af naar de meest mooie plekjes van het eiland. Het zal je verbazen hoeveel schoonheid er te ervaren is.

Rhodos in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Luchthavens bij Rhodos

 • Rhodos International Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 3 uur en 45 minuten
  Afstand tot centrum stad: 14 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Met de auto of taxi rijd je in ongeveer twintig minuten naar het centrum van Rhodos-Stad. Een taxirit kost je om en nabij de vijftien euro. Een goedkopere optie is om de bus te nemen. Je vindt de bussen naar Rhodos-Stad ongeveer driehonderd meter naar links als je de terminal uitstapt. De busrit neemt zo'n 40-45 minuten in beslag.

Reisperiode & klimaat

De ligging van Rhodos in de Egeïsche Zee zorgt voor een mediterraan klimaat waarin warme en droge zomers voorkomen en overwegend natte winters. Wanneer je het eiland graag bezoekt om de archeologische vondsten te kunnen bewonderen in Líndos en Rhodos-stad, doe je er goed aan om de warmste perioden tijdens de maanden juli en augustus te weren. De temperatuur loopt dan vaak op tot ver over de dertig graden. In het voor- en najaar zijn er al heerlijke temperaturen te genieten van gemiddeld twintig graden. Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij je graag naar onderstaande link.

Klimaatinfo Rhodos

Weersverwachting voor Rhodos

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een bestemming bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Rhodos kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Rhodos kun je terecht op de volgende sites:
Rhodos voor beginners
Rhodospagina.nl
Rhodos informatie
Rhodos startpagina
Rhodos bezienswaardigheden top 10
de mooiste dorpjes van Rhodos
bijzondere plaatsen op Rhodos