Gratis & goedkoop in Rhodos

Wanneer je besluit om de badplaats te verlaten, zul je verrast worden door de schoonheid van het eiland. Er zijn zoveel mooie plekjes, dorpen en baaien die wachten om ontdekt te worden. Een dag eropuit hoeft daarom ook niet heel veel te kosten. Een verblijf in een dorp is per definitie goedkoper dan wanneer je in de super toeristische gebieden blijft.
Plekken als Líndos, Embonas, Faliraki of Kalithea hebben allen wel iets bijzonders wat ze zeker de moeite van een bezoekje waard maken. In Líndos zijn prachtige restanten uit de geschiedenis te bewonderen waar men enkele euro’s vergoeding voor vraagt. In Embonas kun je heerlijke wijnen vinden, in Faliraki zijn prachtige stranden en in Kalithea zijn geneeskrachtige bronnen te ontdekken. En natuurlijk is de oude stad van Rhodos een bezienswaardigheid op zich. Het gebied binnen de oude middeleeuwse stadsmuren heeft een bijzonder gezellige sfeer.

Kallithéa Spa
Voor een rustgevend dagje uit hoef je niet diep in de buidel te tasten. De beroemde spa’s van Kallithéa zijn nog niet zo lang geleden volledig gerestaureerd en weer volop in gebruik. En om binnen te komen betaal je slechts een paar euro. Kinderen onder de twaalf jaar mogen zelfs gratis naar binnen. Eenmaal binnen mag je het gehele terrein verkennen, kun je gaan zwemmen, geniet je van een drankje en kun je zelfs een tentoonstelling van verschillende kunstenaars bezoeken.
Kallithea Spa

Kritinia Kasteel
Dit kasteel, wat ook wel Kastello wordt genoemd,ligt vlakbij het dorp Kritinia op een hoge steile rots aan zee. Het kasteel werd kort na de Byzantijse periode in 1472 gebouwd en had destijds de functie om de inwoners van het dorp te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Het is een behoorlijke klim naar boven, maar dan heb je wel een benoemenswaardig uitzicht over de regio. De entree tot dit Kritinia kasteel is geheel gratis.

Panagía tou Kastrou
In de plaats Pandeli is een oude kerk te bewonderen waarvan je kunt zien dat het ooit een opmerkelijke verschijning was. In het oude gebouw is tegenwoordig een soort van museum gehuisvest. Behalve bijzondere muurschilderingen tref je er ook manuscripten, prachtige beelden en een preekstoel uit 1745. De toegang is gratis.

Strand
Dé plek om gratis te vertoeven op Rhodos is natuurlijk het strand. Rhodos telt een groot aantal stranden, variërend van grote zandstranden tot fraaie baaitjes met kiezelstranden.