Bestemmingen in Kroatië

Na het uiteenvallen van Joegoslavië is de Republiek Kroatië uitgegroeid tot de parel van de Balkan. Het land heeft na het wegvallen van het communistische systeem hele grote stappen gemaakt naar een succesvol democratisch land. De consequentie die hierbij hoort is dat de soms belachelijk lage prijzen die je tot 1991 hier betaalde verdwenen zijn en dat het toerisme nu steeds meer in handen is van grote bedrijven die vooral zichzelf het doel gesteld hebben om zoveel mogelijk winst te maken. Niet gek natuurlijk, want iedere onderneming is gebaseerd op de doelstelling om geld te verdienen. Voor de toeristen die Kroatië in een vroeg stadium als ideale vakantieplek ontdekt hadden betekent het wel dat ze nu aanzienlijk meer betalen dan bijvoorbeeld in de jaren negentig van de vorige eeuw.

Wie nog steeds goedkoop uit wil zijn in Kroatië die zal vooral consessies moeten doen. De mooie moderne hotels op de drukkere toeristische plekken lijken nog steeds ieder jaar duurder te worden door de toenemende vraag naar vakanties in Kroatië. Wie minder geld uit wil geven die moet consessies doen. Dat kan door meer landinwaarts te gaan zitten of door te kiezen voor een hotel dat eigenlijk nog een beetje in de oude tijd leeft en waar een renovatie misschien inmiddels hard nodig lijkt te zijn. Goedkoop vakantie vieren in Kroatië kan ook door te gaan kamperen. De prijzen voor stageld op de campings vallen nog enigszins mee. Voor andere budgettips voor de Kroatische kust en de stedentripbestemmingen verwijzen we graag naar de pagina’s van de Kroatische bestemmingen op onze site.

 • Dubrovnik

  Dubrovnik ligt in het uiterste zuidpuntje van Kroatië aan de Adriatische kust. De stad houdt haar schoonheid verborgen achter een twee kilometer lange en soms wel zes meter brede muur.  Wie een van de drie eeuwenoude stadspoorten is gepasseerd wordt aangenaam verrast door de relaxte, elegante, mediterrane sfeer. Een autovrij centrum met een prachtige hoofdstraat, kleine achteraf steegjes, veel trappen, indrukwekkend cultureel erfgoed, ontelbare restaurantjes en gezellige terrassen. Dubrovnik kent een lange geschiedenis die je meeneemt tot in de 7de eeuw en die overal in de stad nog voelbaar en zichtbaar is. Tegelijkertijd is de parel aan de Adriatische kust een levendige mediterrane stad en zeker geen openluchtmuseum.

  Lees alles over Dubrovnik
 • Rijeka Lees alles over Rijeka
 • Split Lees alles over Split
 • Zadar

  zadar

  Zadar is gelegen op een schiereiland in een kristalheldere blauwe Adriatisch Zee. De vroegere hoofdstad van Dalmatië kent een lange en roerige geschiedenis en dat zie je nog in de bezienswaardigheden in het oude centrum van Zadar. De stad in Kroatië is nog een echte budgetbestemming en dus een prima bestemming voor een goedkope stedentrip,  met heerlijke stranden en prachtige natuurgebieden vlakbij.

  Lees alles over Zadar

Een overzicht van alle bestemmingen in Kroatië:

 

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Kroatië: 44.707706, 15.985107

Meer informatie over Kroatië?

Als je meer wilt weten over Kroatië, de vele bezienswaardigheden van Kroatië en de steden en dorpen van Kroatië dan kun je de volgende websites bezoeken:
Kroatië voor beginners
Kroatië informatie
mooiste dorpjes in Kroatië
steden in Kroatië
bijzondere plaatsen in Kroatië
Kroatië bezienswaardigheden top 10
Kroatië in 24 foto’s