Winkelen in Zadar

In het oude centrum van Zadar vind je talloze winkels. Wandel door de hoofdstraat Kalelarga en de zijstraatjes daarvan en ontdek de leukste kleine boetiekjes en de bekende grote namen. Bij slecht of heel warm weer kan het lekker zijn de grote overdekte winkelcentra in Zadar.

Winkelcentrum
Ga je liever naar een winkelcentrum? Ga dan naar City Galleria (Murvicka 1), een architectonisch hoogstandje waar bijna 100 winkels zorgen voor winkelplezier. Moe van het winkelen? Rust dan even uit met een drankje in een van de café’s of restaurants.
City Galleria
Murvicka 1, Zadar

Het grootste winkelcentrum in Zadar is Supernova. Hier vind je alles wat je nodig hebt. Je kunt er gerust een hele dag doorbrengen. Honger en dorst zijn hier geen probleem, er zijn voldoende café’s en restaurants aanwezig.
Supernova
Ulica Akcije Maslenica 1, Zadar

Souvenirs
Ben je op zoek naar een traditioneel souvenir? Kies dan voor een fles Marachino, een zoete likeur die gemaakt is van Marachino kersen en chocolade.

Markt
De dagelijkse markt in Zadar (een van de beste van Kroatië) is niet te missen. Struin langs de kraampjes met vers fruit, groenten en diverse seizoensgebonden lekkernijen. Oude Kroatische vrouwen verkopen er zelfgemaakte olijfolie en kaas. Er is een overdekt gedeelte waar vlees verkocht wordt en een apart gedeelte voor vis. Ook voor kleding kun je op deze markt terecht. De markt wordt elke dag gehouden van 06.00 uur tot 13.00 uur. Je ziet de markt vanzelf, op het plein aan de rechterkant, als je via de voetgangersbrug het oude centrum van Zadar inloopt.