Gratis & goedkoop in Zadar

Zadar is bij uitstek een budgetbestemming te noemen. Veel dingen zijn gratis of kosten bijna niks. Zoals het Zee-orgel, de Zonnegroet, wandelen over de boulevard en slenteren door de smalle straatjes in de oude stad. Eten en drinken is er spotgoedkoop in vergelijking tot Nederland.

Zadar heeft diverse mooie stranden waar het heerlijk vertoeven is. Bijvoorbeeld het strand in de buitenwijk Borik, zo’n vier kilometer uit het centrum van Zadar, of een stukje verder, in de chique wijk Diklo. Afkoelen doe je er in de kristalheldere Adriatische Zee.

In Zadar zie je, volgens de Britse filmregisseur Alfred Hitchcock, de mooiste zonsondergangen ter wereld. Elke dag anders maar elke dag een prachtig gezicht. En het mooie is dat genieten van een mooie ondergaande zon helemaal niks kost…

Zadar Card
Een tip om meer uit je verblijf in Zadar te halen is de Zadar Card. Deze stadspas biedt kortingen op excursies, in restaurants, winkels, op transport, autohuur en nog veel meer.

De Zadar Card kost € 8,- voor 1 dag, € 15,- voor 3 dagen en € 20,- voor 7 dagen. Een kaart is geldig voor twee volwassenen en twee kinderen. De Zadar Card is online te koop via Zadarcard.com of bij het toeristenbureau aan het centrale plein Narodni Trg in Zadar.