Vervoer in Zadar

Het oude centrum van Zadar is autoluw en kun je prima te voet ontdekken. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Wil je naar het strand, naar een ander deel van de stad of naar een van de nationale parken in de omgeving? Dan kun je een bus pakken of een auto huren.

Bus
Het openbaar vervoer in Zadar wordt gerund door busbedrijf Liburnija doo. Er zijn 12 stadsroutes, die alle delen van de stad bereiken. De bussen op de stadsroutes rijden van 5 uur ’s ochtends tot middernacht en in de zomer tot 1 uur ’s nachts. Tickets kun je kopen in de bus of bij de Tisak Kiosken. Vanuit Zadar zijn er ook goede verbindingen met andere Kroatische steden en met de natuurparken in de omgeving.

Auto
Zadar is vanuit Nederland te bereiken met de auto. Vanaf Utrecht is het 1560 kilometer naar Zadar. Vliegen kan vanaf Brussel of Dusseldorf met Ryanair. De vlucht duurt bijna 2 uur. Let wel op: Ryanair vliegt alleen tussen april en oktober naar Zadar.

Parkeren
Kom je met de auto naar Zadar dan kun je deze langs de stadsmuren parkeren voor 7 kuna per uur. Parkeren kan ook bij winkelcentrum City Galleria, aan de andere kant van de voetgangersbrug naar de oude stad of bij de AC Marina (haven) waar medewerkers je met een bootje naar de overkant brengen.