Bestemmingen in Malta

Malta is een eilandengroep in de Middellandse Zee wat niet ver van het zuidelijkste puntje van Italië ligt. Samen met het kleinere eiland Gozo en het nog kleinere eiland Comino staat Malta garant voor een vaak zonovergoten vakantie. Niet uitzonderlijk worden er tijdens de zomermaanden meer dan eens temperaturen van over de veertig graden gemeten. Gelukkig is er wel vrijwel altijd een briesje aan de kust die nog voor enige verkoeling kan zorgen. In de dicht bevolkte steden is dit een ander verhaal. De hitte blijft namelijk erg hangen in de doorgaans smalle straten. Een verkoelend drankje is echter nooit ver weg. Met name op Malta zijn in verhouding best veel horeca zaken te vinden die je graag van dienst zijn.
Wanneer je op verkenning gaat in Malta zul je verrast worden door de schoonheid. Sfeervolle vissersdorpjes zorgen voor een haast nostalgisch gevoel en de historische bezienswaardigheden op het eiland vertellen ieder hun eigen verhaal. Een verhaal die soms ver terug in de geschiedenis gaat en waarvan nog altijd vele raadsels niet zijn opgelost. Wanneer je op zoek gaat naar vertier, ben je in San Giljan (St. Julians) op het juiste adres. Het nachtleven rondom de ‘barstreet’ is er wereldberoemd en de restaurants in de buurt van de haven ‘Spinola Bay’  zijn er van internationale allure. Maar ook elders op het eiland is het goed vertoeven. Authentieke gerechten smaken bijvoorbeeld erg goed in het nog vrijwel onaangetaste vissersdorp Marsaxlokk. En de kids kun je niet blijer maken met een bezoek aan het originele Popeye dorp. Popeye Village ligt iets ten westen van Mellieha. Deze oorspronkelijke filmset van Popeye en zijn Olijfje zijn leuk om te bezoeken. Ook de omgeving is uitermate geschikt voor een verkoelende zwempartij.

Het eiland Gozo is een heel stuk kleiner en rustiger dan het eiland Malta. Met de veerboot kom je in nog minder dan een half uur aan in de Mgarr haven van Gozo. De meest populaire plaatsen om te bezoeken zijn Victoria wat ook wel Rabat wordt genoemd, Zaghra, Marsalforn en Nadur. Net als op het eiland Malta tref je op Gozo verschillende details uit het verleden. In de hoofdstad Victoria (Rabat) staat een oude citadel die je kunt bezichtigen. In het dorp San Lawrenz koop je prachtige souvenirs bij de “Ta D’biegi Crafts Village”. En natuurlijk mag een bezoek aan de Azure Window in het westen van Gozo niet ontbreken.

Op het eiland Comino kom je volledig tot rust. Dit kleinste bewoonde eiland van Malta is vrijwel alleen bewoond door personen die werkzaam zijn in de toeristische sector. Comino is vooral bekend om zijn ‘Blue Lagoon’ waar het water prachtig azuur blauw schittert in de zon. Vaak zijn er dagjes mensen te bespeuren die er genieten van zon, zee en strand. Maar ook de boottochtjes in de baaien Santa Marija Bay en San Niklaw Bay zijn er erg populair.

Malta heeft te maken met een aangenaam mediterraan klimaat waardoor er gedurende een langere periode sprake is van zomers en overwegend zonnig weer. Omdat het in de maanden juli en augustus vrij heet kan worden, is Malta voor cultuurliefhebbers vooral een reisbestemming voor het voor- en najaar. Zonaanbidders hebben juist in de periode juni tot en met september de beste reistijd voor Malta.

  • Malta

    Het is geen onbekend gegeven dat het  Malta jaarlijks duizenden toeristen naar dit overwegend kleine eiland in de Middellandse Zee trekt. Veel van deze bezoekers worden aangetrokken door het heerlijke klimaat, de vele historische bezienswaardigheden en de samensmelting van vele invloeden die op het eiland terug te vinden zijn. Daarnaast is het landschap een lust voor het oog. Vulkanische bergen worden afgewisseld met sfeervolle dorpen die vaak tegen de heuvels zijn aangebouwd. En de azuurblauwe zee tekent fraai af tegen de grillige rotsachtige kustlijn waar verschillende grotten zijn te ontdekken. Ook de onderwaterwereld is iets om te benoemen. Menig fervent duiker weet dat de omgeving van Malta uitstekend geschikt is voor prachtige tochten naar verloren wrakken.
    Deze diversiteit zorgen jaar in, jaar uit voor een toestroom van toeristen die vaak terugkijken op een zeer geslaagde vakantie.

    Lees alles over Malta

Een overzicht van alle bestemmingen op Malta:

 

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Malta: 35.937496, 14.375416

 

Meer informatie over Malta?

Als je meer wilt weten over Malta, de vele bezienswaardigheden van Malta en de steden en dorpen van Malta dan kun je de volgende websites bezoeken:
alles over Malta
Malta voor beginners
Malta bezienswaardigheden top 10
Malta informatie
Malta informatie
Malta informatie