Hotels in Malta

De meest bekende toeristische plaatsen van Malta zijn Sliema, St. Julians, San Anton, Bugibba, Valletta en Mellieha Bay. Het is dan ook niet vreemd dat de meeste bekende hotelketens hier zijn voorzien van een vestiging. Daarnaast zijn er ook veel kleinschalige hotels, B&B’s en guesthouses op het eiland Malta te vinden. Qua prijs is het verstandig om één en ander met elkaar te vergelijken. Hoe is de ligging bijvoorbeeld? Is het ontbijt in de prijs inbegrepen? En wat zijn de bijkomende kosten? Vaak zijn dit zaken die de prijs op kunnen voeren en waarbij je in eerste instantie andere te duur vindt.
In de grotere badplaatsen als Mellieha, Qawra, St. Julians en Sliema zijn verschillende soorten accommodaties te vinden in uiteenlopende prijsklassen. Juist de kleinere en wat meer onbekende plekjes van het eiland hebben vaak wat beter betaalbare mogelijkheden om te overnachten aan te bieden. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Hotel Topaz
Het gezellige familie hotel Topaz is van alle gemakken voorzien. Er is namelijk een prachtig zwembad, de kamers zijn ruim opgezet, alles is smaakvol ingericht en ook over de ligging is niet te klagen. Behalve tweepersoonskamers zijn er ook appartementen en familiekamers te boeken.
Hotel Topaz
Erba Mwiezeb Street, Bugibba, Malta
€€

Osborne Hotel
Dit luxe hotel is gelegen in de hoofdstad van Malta, namelijk Valletta. De standaardkamers zijn uitgerust met complete badkamer, airco, lcd tv, een kluis en wifi. Alle gasten zijn welkom in de bar, het buffetrestaurant en het heerlijke zwembad op het dak. Het Osborne hotel is uitstekend gelegen ten opzichte van de bezienswaardigheden van de stad Valletta.
Osborne Hotel
50, South Street, Valletta, Malta
€€€

Hotel Roma
Midden in het levendige deel van Malta is dit gezellige drie sterren hotel gelegen. De plaats Sliema staat bekend om zijn leuke winkels, de lange wandelpromenade en leuke horecagelegenheden. Het hotel is uitstekend geschikt als uitvalsbasis om het eiland te verkennen.
Hotel Roma
Ghar il-Lenbi Street, Sliema, Malta
€€

Luna Holiday Complex
In de bekende plaats Mellieha, vlak naast de Mellieha Bay is dit ruim opgezette hotel gelegen. Het met drie sterren betitelde Luna Holiday Complex is volledig uitgerust met zwembad, goede restaurants en smaakvolle ingerichte kamers en appartementen. De plaats Mellieha ligt op ongeveer veertig minuten rijden van de plaats St. Julians.
Luna Holiday Complex
Marfa Road, Mellieha, Malta
€€

Balco Harmony Hostel
Ook wanneer je met een zeer beperkt budget naar Malta gaat, zijn er mogelijkheden voor een prettig verblijf. Balco Harmony Hostel in Malta is hier een uitstekend voorbeeld van. Voor een meer dan acceptabele prijs heb je hier eigen of gedeelde kamer met badkamer en wifi. Ook kun je gebruik maken van de centrale keuken en de lounge. Balco Hamony Hostel is gelegen in het centrum van Sliema en ligt op twintig minuten rijden van de luchthaven.
Balco Harmony Hostel
Cuschieri Street, Gzira, Sliema, Malta