Köln Bonn Airport

Flughafen Köln-Bonn is een middelgrote luchthaven die gelegen is bij de Duitse steden Keulen en Bonn. De officiële naam is flughafen Konrad Adenauer. Deze naam wordt internationaal echter amper gebruikt. Flughafen Köln-Bonn (IATA-code CGN) verwerkt jaarlijks gemiddeld ongeveer 10 miljoen passagiers. Een redelijk groot deel van de vluchten die uitgevoerd worden vanaf dit vliegveld betreft zogenaamde ‘low budget’ vluchten. Een belangrijke prijsvechter die actief is op Flughafen Köln-Bonn is de Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings. Zij vliegen naar tientallen bestemmingen vanaf Flughafen Köln-Bonn, waaronder veel populaire vakantiebestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Griekenland, de Turkse kust en Italiaanse steden.

Vanwege de redelijk gunstige ligging ten opzichte van het zuidoosten van Nederland en het oosten van België is Flughafen Köln-Bonn ook redelijk populair als vertrekluchthaven onder toeristen en zakenreizigers uit Nederland en België.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur
Afstand tot centrum stad: 16 kilometer tot het centrum van Keulen en 22 kilometer van het centrum van Bonn

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Köln Bonn Airport:

KLM
KLM

Bestemmingen vanaf Köln Bonn Airport:

Keulen
Bonn

Dankzij het treinstation dat onder de terminals ligt reis je gemakkelijk per trein naar zowel Bonn als Keulen. Een andere optie is de bus. Er gaat een Airport Express-bus (lijn SB60) naar het treinstation van Bonn. Met buslijn 161 reis je naar Keulen. Met de taxi ben je in 20 tot 30 minuten in het centrum van Bonn of Keulen. Een taxirit kost je, afhankelijk van de drukte en afstand, ongeveer 30 tot 40 euro.