Henri Coanda Airport

De luchthaven van Boekarest heet voluit Boekarest Henri Coanda Airport en ligt 18 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Roemenië. Het vliegveld is genoemd naar de Roemeense luchtvaartpionier Henri Coanda. Tot 2004 stond de luchthaven bekend als Otopeni International Airport, genoemd naar het plaatsje waar het vliegveld ligt. Boekarest Henri Coanda Airport is de belangrijkste luchthaven van Roemenië en de grootste van de twee vliegvelden bij Boekarest. De andere luchthaven heet Băneasa Airport. De luchthavencode (IATA) van het vliegveld is OTP.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur 50 minuten
Afstand tot centrum stad: 18 km

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Henri Coanda Airport:

KLM
KLM

Bestemmingen vanaf Henri Coanda Airport:

Boekarest (Bukarest)

Bus 783 is de Express Line die snel van de aankomsthal naar het centrum van Boekarest rijdt, in minder dan een uur. Tussen 5.30 en 20.00 uur rijdt deze bus elk kwartier, daarna elk half uur. Ook in de weekenden en op feestdagen rijdt deze bus 1 keer per half uur. Bus 780 gaat ook richting het centrum maar rijdt niet verder dan het noordelijker gelegen trein- en metrostation Gara de Nord, waar je kunt overstappen op de metro. Kaartjes kosten 3,50 RON.

Er is ook een treinstation op twee kilometer van de terminal, waar je met shuttlebussen naar toe kunt. Je koopt één combinatiekaartje voor de shuttlebus en de trein (Henri Coandă Express) aan de balie in de aankomsthal. De totale reistijd is 50 minuten. De trein rijdt net als buslijn 780 naar het Bucaresti Gara de Nord. Een rit met de taxi naar het centrum van Boekarest kost tussen 60 en 100 RON.

De luchthaven van Boekarest biedt verschillende mogelijkheden om een auto te huren, zodat je ook alle mooie plekjes in de omgeving van Boekarest kunt verkennen. Er zijn balies van o.a. Avis, Budget, Europcar, Sixt en Hertz