Bestemmingen in Denemarken

Denemarken is het kleinste land van Scandinavië. De ligging op nog geen duizend kilometer van Nederland zorgt ervoor dat het land zowel per auto als per vliegtuig binnen redelijke reistijden te bereiken is. Denemarken heeft de reputatie een dure vakantiebestemming te zijn. Dit wordt vooral veroorzaakt door relatief hoge prijzen voor alcoholische dranken, rookwaar en restaurantbezoek. Ook hotelkamers zijn over het algemeen niet echt goedkoop, maar wie een beetje zijn of haar best doet die kan er zeker in slagen om op betaalbare wijze te overnachten in Denemarken.
Dé stedenbestemming van Denemarken is hoofdstad Kopenhagen. Dankzij Transavia kun je vrij goedkoop naar Kopenhagen vliegen. Andere populaire plaatsen in Denemarken zijn Aalborg, Ribe en dankzij de aanwezigheid van Legoland ook Billund.

  • Kopenhagen

    In de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn veel aantrekkelijke bezienswaardigheden te bespeuren. De Kleine Zeemeermin uit het sprookje van Christian Andersen is hier een mooi voorbeeld van. De oude architectuur en kleurrijke kades zorgen voor een warm en behaaglijk gevoel. In de binnenstad kom je pareltjes tegen zoals het Christiansborg paleis, Rosenborg paleis, het stadhuis en pretpark Tivoli. Als trendsetter telt de stad Kopenhagen  steeds meer mee. Zeker op het gebied van interieur en mode weten ze vaak een geheel eigen smaakt neer te zetten die al snel in de rest van Europa opgevolgd wordt. De bekendste winkelstraat van de stad is Strøget. Aankomend ontwerp talent van Deense bodem vindt je vooral in de wijk Nørrebro.

    Lees alles over Kopenhagen

Een overzicht van alle bestemmingen in Denemarken:

 

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Denemarken: 56.263920, 9.501785