Gratis & goedkoop in Kopenhagen

Wie zich vooraf goed informeert, kan ook in een stad als Kopenhagen zeer goedkoop en zelfs gratis uitstapjes maken. Verschillende musea bijvoorbeeld hebben vaak een dag in de week gratis toegang. Bij de één is dit op woensdag en bij het Museum van Kopenhagen is dit op vrijdag. Maar er zijn zelfs musea waar de toegang altijd gratis is.

Wanneer je rommelmarkten, parken, het beeld van de kleine zeemeermin en historische panden en gebieden meetelt, heeft Kopenhagen zelfs heel veel gratis te bieden. Het oudste park ‘Kongens Have’ die ook wel Rosenborg Kasteeltuin wordt genoemd is hier een prima voorbeeld van. Het geschiedenis volle park is aangekleed met beelden van historische figuren zoals Hercules, Orpheus en Eurydice.

Statens Museum for Kunst
Kunst in de breedste zin van het woord staat in dit museum centraal. Naast oude kunst uit de dertiende tot achttiende eeuw is er ook moderne kunst aanwezig. De diversiteit zorgt voor de nodige afwisseling waardoor het voor een groot publiek interessant blijft. Zelfs aan de kinderen is gedacht. Ook zij worden uitgedaagd om kunst op een bijzondere manier te verkennen.
SMK
Sølvgade, Kopenhagen
Toegang gratis  

Wintertuin
Een heerlijk plekje om op te warmen tijdens een winterse citytrip naar Kopenhagen: de Wintertuin van de Glyptoteket (museum voor oude en nieuwe kunst) achter het Tivoli park. Op zondag gratis toegankelijk.
Glyptoteket
Dantes Plads 7, Kopenhagen

Frilandsmuseet
Dit openluchtmuseum ligt iets ten noorden van Kopenhagen. Het laat je op een bijzondere manier kennismaken met de Deense cultuur en de geschiedenis van zijn inwoners. Het ruim veertig hectare tellende park werd al in 1897 geopend. De oude gebouwen van dit openluchtmuseum zijn oorspronkelijke Deense gebouwen die naar dit park zijn overgebracht. Hierdoor is er een oprechte indruk gecreëerd over het echte Deense leven.
Frilandsmuseet
Kongevejen, Lyngby
Toegang gratis

Radisson SAS Hotel
Arne Jacobsen, Bodum, Royal Copenhagen… heel Scandinavië staat bekend om design, maar de Denen kunnen er ook wat van. Architect Arne Jacobsen was de pionier van het Deens design en ook al is hij in de jaren ’70 overleden, zijn stijl blijft populair. Loop eens binnen in het in 1960 geopende Radisson SAS Royal Hotel, tegenover het Tivoli park, hier zie je Jacobsens beroemde aandacht voor details tot in de deurklinken.
Radisson SAS Hotel
Hammerichsgade 1, Kopenhagen