Winkelen in Kopenhagen

Het winkelaanbod is in Kopenhagen lekker afwisselend en vernieuwend te noemen. Naast de bekende merken en ketens heeft de stad voldoende mooie lokale produkten om aan de man te brengen. Zeker qua kunst en mode loopt Denemarken ver voorop. Arne Jacobsen heeft dit in het verleden al bewezen. De meest belangrijke winkelstraat is Strøget. Het betreft een autovrije straat waar je dus heerlijk winkel in en uit loopt. Heb je graag alles onder één dak? Ook dit is mogelijk bij het warenhuis Magasin du Nord. Antiek, kunst en design vind je vooral bij de Ravnsborggade in de wijk Nørrebro. Regelmatig worden hier ook markten georganiseerd, waaronder de kerstmarkt. Andere leuke plekken om te shoppen in de wijk Vesterbro zijn Verstebrogade en Istedgade. In het centrum betreft dit vooral Købmagergade, Grønnegade, Adelgade en Kronprinsengade.

Wil je een vleugje Deens design meenemen naar huis? In Illums Bollighus (Amagertorv 10) vind je mooie interieuraccessoires die in je koffer passen. Vlak naast deze zaak ligt de winkel van Royal Copenhagen waar je mooi Deens porselein in kunt slaan. En verder naar Kongens Nytorv is de ‘flagstore’ van Bodum gevestigd (Østergade 10).

Hay Cph
Een goed voorbeeld van Deens design is deze winkel. Verschillende ontwerpers hebben hier een produkt staan dat op de één of andere manier bijzonder mag worden genoemd. Vaak zijn ze onconventioneel van vorm en daardoor uitnodigend om naar te kijken.
Hay Cph
Pilestræde, Kopenhagen

Fisketorvet Copenhagen Mall
Dit chique winkelcentrum ligt aan de rand van het centrum. Naast het diverse winkelaanbod is er een grote bioscoop, zijn er meer dan voldoende eetgelegenheden en vind je er de beste faciliteiten die je bij een dergelijk winkelcentrum mag verwachten.
Fisketorvet
Kalvebod Brygge, Kopenhagen

Devantier Vintage
In de modewereld heeft Kopenhagen best een goede reputatie opgebouwd. Niet alleen in nieuwe ontwerpen, maar ook in mooie tweedehands artikelen. Devantier Vintage heeft regelmatig een aantal mooie merken en topstukken in zijn collectie. Denk hierbij aan merken als Yves Saint Laurent, Versace, Sonia Rykiel, Pierre Balmain en Valentino.
Devantier Vintage
Hyskenstræde, Kopenhagen

Grønlykke
Net buiten de grote winkelstraten zijn de meest bijzondere winkeltjes te vinden, bijvoorbeeld in het voetgangersgebied van de Kompagni- en Laederstraede. Grønlykke heeft leuke woondecoraties in die typische frisse, Scandinavische stijl – maar dan niet van Ikea.
Grønlykke
Laederstraede 3-5, Kopenhagen

Frederiksberg Flea Market
Deze zeer populaire rommelmarkt heeft soms bijzonder mooie stukken onder zijn artikelen te koop. Werkelijk alles lijkt er te koop. Van april tot eind oktober is de markt elke zaterdag geopend. In het Deens noemt men de markt: Loppetorv på Frederiksberg.
Frederiksberg Flea Market
Smallegade, Kopenhagen