Bestemmingen in Cyprus

Voordat Cyprus bij de Europese Unie hoorde was het een relatief dure vakantiebestemming. Dat kwam vooral door de lokale munteenheid die tot 1 januari 2008 gehanteerd werd: het Cypriotische pond. De combinatie van veel Britse toeristen en de dure Cypriotische pond heeft er altijd voor gezorgd dat Cyprus voor Europeanen van het vasteland een vrij dure bestemming was in verhouding tot buurlanden zoals Griekenland en Turkije. De invoering van de euro en de toename van het aantal vluchten en pakketreizen richting Cyprus vanuit Nederland heeft ervoor gezorgd dat vakanties naar Cyprus aantrekkelijker geworden zijn. Wie een beetje goed oplet die kan redelijk goedkoop naar Cyprus op vakantie. Kijk dan vooral naar pakketreizen die buiten de drukste maanden (juni t/m september) vallen. Afspraken met hotels en overcapaciteit op vluchten kunnen de prijzen voor een pakketreis dan aardig doen dalen.

Zodra je op Cyprus zelf bent valt er vooral geld te besparen door te eten waar de locals eten. De Cypriotische keuken is overduidelijk mediterraan met invloeden uit de Turkse, de Griekse, de Italiaanse en de Arabische keuken. Vermijd vooral de trendy plekjes die zich puur op de toeristen richten. Vaak betaal je aanzienlijk meer en moet je maar afwachten of het eten net zo goed is. De meeste van dit soort horecazaken worden ook niet door Cyprioten gerund maar vooral door Russen die op deze manier hun geld investeren met als doel zoveel mogelijk rendement eruit te halen. Daar is niets mis mee, maar als toerist betaal je dan vaak wel aanzienlijk meer dan billijk is.

Wie Cyprus bezoekt die zal zich al snel thuisvoelen in het land waar de zon bijna onophoudelijk schijnt en ook de lokale mensen spreekwoordelijke zonnetjes zijn. Wie de moeite neemt zich in het land en de cultuur te verdiepen die zal zien hoe geweldig het hier is en het eiland waarschijnlijk voorgoed in het hart sluiten.

 • Lamaca Lees alles over Lamaca
 • Larnaca

  Het mediterraan klimaat van Cyprus trekt jaarlijks vele bezoekers naar het eiland. Zo ook naar de sfeervolle havenstad Larnaca aan de Middellandse Zee. Behalve zon, zee, strand en lekker eten, kun je hier ook nog cultuur snuiven. De lange geschiedenis van de stad heeft namelijk bijzondere erfenissen achtergelaten. En ook het nachtleven van Larnaca is een vermelding waard. Er zijn hele leuke en gezellige uitgaansgelegenheden te ontdekken aan de boulevard, maar zeker ook verder in het centrum. Alle ingrediënten voor een welverdiende vakantie zijn hier ruimschoots aanwezig.

  Lees alles over Larnaca
 • Paphos

  De badplaats Paphos is inmiddels een geliefde bestemming voor jong en oud. Behalve een dagje luieren aan het stand of rondom het zwembad, kun je in Paphos namelijk ook nog cultuur snuiven. Verschillende archeologische opgravingen hebben allerlei structuren uit de geschiedenis blootgelegd. Vervolgens is het centrum van Paphos gevuld met leuke restaurants, gezellige uitgaansgelegenheden en een bruisende haven.

  Lees alles over Paphos

Een overzicht van alle bestemmingen op Cyprus:

 

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Cyprus: 35.126413, 33.429859

Meer informatie over Cyprus?

Als je meer wilt weten over Cyprus, de vele bezienswaardigheden van Cyprus en de stranden en plaatsen op Cyprus dan kun je de volgende websites bezoeken:
alles over Cyprus
Cyprus in één dag
Cyprus informatie
Cyprus voor beginners
Cyprus bezienswaardigheden top 10
Beste reistijd voor een zonvakantie op Cyprus