Gratis & goedkoop in Larnaca

Een vakantie naar Cyprus begint voor de meeste mensen met het kopen van een vliegticket. Daarna boek je je verblijf en uiteindelijk bepaal je daarna zelf waar en hoeveel je uit gaat geven. De dagen zijn heel goed vol te maken met het bezoeken van bezienswaardigheden, het bezoeken van mooie dorpen of lekker luieren aan het strand en de zee. Zowel Finikoudes als McKenzie als Farfos Beach zijn gratis toegankelijk. De strandbedjes als de ander faciliteiten die er worden aangeboden, zijn de keuzes die je ter plaatse maakt.
En ook een wandeling door het oude centrum van Larnaca is geheel gratis. Tijdens je wandeling kun je genieten van de eeuwenoude architectuur, mooie uitzichten en de doorgaans vriendelijke bevolking.
Het gratis te bezoeken zoutmeer van Larnaca kan soms bijzonder mooie foto’s opleveren. Het meer wordt tijdens de wintermaanden regelmatig bezocht door flamingo’s en zwanen. Tijdens de zomermaanden is het meer vaak droog en kun je de zoutlaag goed zien. In de nabije omgeving bevindt zich de Islamitische moskee ‘Hala Sultan Tekke’.

Archeologische Site Kition
De resten van de voormalige stad Kition zijn afkomstig uit de negende eeuw v.Chr. De ruines bestaan voornamelijk uit delen van de stadsmuur, tempels en andere ruimtes.
De entree van de historische site bedraagt enkele euro’s.

Municipal Art Gallery
In een oud koloniaal gebouw aan de Leoforos Athinon kun je verschillenden kunstwerken uit binnen- en buitenland bewonderen. Het merendeel van de collectie bestaat uit Cypriotische schilderijen, sculpturen en/of andere kunstwerken.
De toegang tot de Municipal Art Gallery is geheel gratis.

Aquaduct Larnaca
Het oude aquaduct van Larnaca werd in de achttiende eeuw gebouwd. De aquaduct staat in Larnaca ook wel bekend als Bekir Pasha Aquaduct. Hij is namelijk vernoemd naar de persoon die er destijds voor betaald heeft, de Ottomaanse staatsman Ebubekir Pasha. De oude aquaduct zorgde destijds dat de stad van water werd voorzien. Het pad wat ernaast loopt brengt je naar het zoutmeer.
De aquaduct van Larnaca is gratis toegankelijk.