Larnaca, Cyprus

De Cypriotische havenstad Larnaca ligt aan de zuidoostelijke kust van het eiland. Via de luchthaven van Larnaca komen vele toeristen het land binnen, om te genieten van een heerlijke zonnige vakantie.
Het huidige Larnaca is gebouwd op resten van de vroegere oude stad Citium. Verschillende archeologische opgravingen hebben dit bevestigd. De archeologische site van Kition of Citium is daarom zeker een bezoekje waard. De haven van Larnaca was tijdens de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw een belangrijk handelsgebied. Hoewel er tegenwoordig meer plezierboten liggen, is het ook voor de economie nog altijd een belangrijke bron. In de huidige en moderne havenstad zijn verschillende interessante bezienswaardigheden te bezoeken. Denk hierbij aan de kerk ‘Ayios Lazaros’, het fort van Larnaca en het zoutmeer met daarnaast de Hala Sultan Tekke moskee. En natuurlijk mag het strand en de heerlijke Finikoudes Promenade van Larnaca niet ontbreken in dit rijtje.

Larnaca in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode & klimaat

Het klimaat van de stad Larnaca laat zich omschrijven als mediterraan klimaat. Dit betekend in de praktijk dat de zomers er warm en droog zijn. En de winters mild met regelmatig wat neerslag. De temperatuur kan tijdens de zomermaanden gemakkelijk oplopen tot ruim boven de dertig graden. Het is daarom aan te bevelen om in het hoogseizoen jezelf goed te beschermen tegen de zon en voldoende water te drinken. Wanneer je voor een actieve vakantie in Larnaca kiest, is het aan te bevelen om de stad in de maanden april, mei, of oktober, november te bezoeken.
Klimaat Larnaca

Weersverwachting voor Larnaca

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Larnaca kunt kopen.