Bestemmingen in Tsjechië

De Tsjechië is al jarenlang een populaire budgetbestemming. Het land dat ontstond na de opsplitsing van Tsjecho-Slowakije heeft altijd al bekend gestaan als een zeer goedkope vakantiebestemming. De toetreding tot de Europese Unie heeft ervoor gezorgd dat de prijzen wel aanzienlijk gestegen zijn, maar dat ze nog altijd (ver) onder het Europese gemiddelde liggen. Wel zie je nu duidelijke verschillen tussen de toeristische plaatsen en de minder toeristische plaatsen. Zo is het centrum van Praag inmiddels voor Tsjechische begrippen duur geworden. Met name het historische centrum van Praag (Praha 1) is niet goedkoop meer te noemen. Men weet daar op geraffineerde wijze de toeristen steeds verder uit te zuigen. Geen enkel probleem, want buiten het centrum kun je nog heerlijk goedkoop eten en zijn er ook volop accommodaties te vinden die zeer betaalbaar te noemen zijn.

Dankzij de goedkope vliegtickets richting Tsjechië gaan mensen ook steeds vaker andere steden ontdekken. Tsjechië telt een groot aantal steden en dorpen dat de moeite waard is, zoals het sprookjesachtige Cesky Krumlov, het welvarende Kutná Hora en het geheel op de werelderfgoed geplaatst voormalige spookdorp Holašovice.

 • Brno

  Dat Tsjechië een land is die volop in ontwikkeling is, is niet meer te ontkennen. Brno is een plaats waar je naast moderne gebouwen nog altijd veel unieke gebouwen uit de geschiedenis treft. Grote pleinen met karakteristieke gevels en een oude burcht waar zoveel geschiedenis te beleven is zijn hierbij geen uitzondering. Brno is duidelijk een stad met meerdere gezichten.

  Lees alles over Brno
 • Český Krumlov

  Český Krumlov is een plaats in Zuid-Bohemen waar cultuur, nostalgie en geschiedenis prachtig samen gaan. Het eeuwenoude Krumlovkasteel hoog bovenaan de berg werd in de dertiende eeuw gebouwd en was het begin van het ontstaan van de plaats. Het deels autovrije centrum, Vnitřní Město, behoort sinds 1992 tot de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn dan ook heel wat leuke en interessante bezienswaardigheden te bezoeken. Maar vooral de sfeer die de plaats uitstraalt is op z’n minst erg bijzonder te noemen.

  Lees alles over Český Krumlov
 • Praag

  Praag is de hoofdstad en best bezochte stad van Tsjechië. Het sfeervolle centrum trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Hoewel de prijzen in Praag steeds hoger worden kun je in deze prachtstad nog steeds een goedkope stedentrip vieren.

  Lees alles over Praag

Een overzicht van alle bestemmingen in Tsjechië:

 

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Praag: 50.075538, 14.437800

 

Meer informatie over Tsjechië?

Als je meer wilt weten over Tsjechië, de vele bezienswaardigheden van Tsjechië en de steden en dorpen van Tsjechië dan kun je de volgende websites bezoeken:
alles over Tsjechië
mooiste dorpjes van Tsjechië
steden in Tsjechië
Tsjechië bezienswaardigheden top 10
Tsjechië informatie
Tsjechië informatie
Tsjechië tips
Tsjechië voor beginners