Gratis & goedkoop in Brno

Een stadswandeling door de straten van Brno is al een bezienswaardigheid op zich die niets hoeft te kosten. Met name als ’s avonds de lichten aangaan zijn sommige gebouwen op mooie wijze verlicht. De verschillende architectuur, oude pleinen en andere kenmerken van de stad zorgen voor een boeiende wandeling. Het oude stadhuis (stará radnice) bijvoorbeeld of het Augustijnenklooster waar bioloog Gregor Johan Mendel zijn erwten kweekte en bestuurde om vervolgens de wetten van genetica te ondervinden.

De stad Brno heeft een aantal leuke musea waar je veel kunt ontdekken. Zo ook het Moravian Museum. Hier staan wederom de wetenschap en cultuur centraal. De entree betreft niet meer dan een paar euro. Voor een gezinskaart betaal je minder dan tien euro.
Moravian Museum

Een andere leuke bezigheid in Brno is het bezoeken van kunstgalerijen. De Moravská galerie van Brno is op de eerste vrijdag van de maand gratis te bezoeken.
Moravská Galerie

Verspreidt over de stad zijn particulieren galerieën te vinden waar de toegang geheel gratis is. Zo ook Galerie Brno. Deze is gelegen aan de Veselá 14. Maar liefst 350 m² oppervlakte is gevuld met prachtige moderne werken.
Galerie Brno

Of wat denk je van een bezoek aan één van de vele parken die Brno heeft. Zeker op zonnige dagen is het heerlijk genieten in een park als Park Lužánky of Moravské náměsti en Sady Osvobození die ook wel bekend staan als Koliste Park.
Ook de lokale bevolking mag graag vertoeven in de groene omgeving van deze parken.