Eten & drinken in Brno

Het aanbod van restaurants en cafe’s is in Brno zeer goed. Verspreid over de stad worden er allerlei keukens vertegenwoordigd met de meest heerlijke gerechten op de kaart. Het eten in Tsjechië bestaat grotendeels uit vlees, kip, stoofpotjes, zuurkool, aardappelen en knoedels. Knoedels zijn een soort deegballetjes zoals je die ook in Duitsland en Oostenrijk treft. Meestal wordt er een flink glas bier bij gedronken of een goed glas wijn.
Wie de Tsjechische keuken niet verfijnd of smakelijk genoeg vindt kan natuurlijk ook terecht bij meer internationale restaurants of fastfood ketens.

Tulip Restaurant
Met tulpen in het decor doet dit restaurant toch iets Hollands aan. Echter de gerechten op de kaart zijn typische Tsjechische en Italiaanse gerechten. De porties zijn flink en de prijzen zijn netjes.
Tulip Restaurant
Trida Kpt. Jarose 10, Brno
€€

U všech čertu
Voor authentieke gerechten met eventueel een goed glas bier bent u hier op het juiste adres. Het restaurant biedt regelmatig gunstig geprijsde dagmenu’s met allerlei heerlijkheden. U všech čertu is in het centrum van Brno gelegen.
U všech čertu
Starobrněnská 7, Brno
€€

Borgo Agnese
In dit mediterrane restaurant wordt voornamelijk gekookt met seizoensgebonden verse producten. Het de klant naar de zin maken is hier de stelling van de dag. Niets lijkt te gek als het om de service gaat. De kaart is niet alledaags maar zeker het proberen waard.
Borgo Agnese
Kopecna 43, Brno
€€€

U Blahovky
Het best café van Brno wordt omschreven als U Blahovky. Naast het tappen van biertjes zoals Pilsner Urquell maken ze hier ook heerlijkheden uit de Tsjechische keuken voor je klaar. Verwacht geen hoogstaande culinaire verrassingen, maar simpele lekker gerechten voor een goed gevulde maag.
U Blahovky
Gorkeho 54, Brno
€€