Stedentrips

Stedentrips

Een veelgebruikte benaming voor vakanties in steden is een stedentrip. Vaak wordt hier een kort vakantie (één tot meerdere dagen) voor gebruikt waarbij je een stad bezoekt. De term stedentrip wordt veel gebruikt door verkopers van stedenreizen, hotels en vliegtickets naar steden. Let goed op als je een stedentrip boekt, want in tegenstelling tot pakketreizen  naar zonbestemmingen zit de transfer van het vliegveld naar het hotel vaak niet inbegrepen bij een stedenreis. Het gaat meestal alleen om accommodatie of accommodatie + vlucht. Bij georganiseerde busreizen is er meestal wel sprake van afleveren bij de deur van de accommodatie.

Zelf regelen of… ?

Dankzij internet heb je geen reisbureau of reisorganisatie meer nodig om een stedenreis te boeken. Je kunt eenvoudig zelf je vliegtickets zoeken en boeken en daarna lekker je hotel, appartement of pension regelen. Toch zitten hier wel haken en ogen aan. Ten eerste is er bij het zelf samenstellen van een reis zelden SGR-garantie. Ook heb je een probleem als je vlucht geannuleerd wordt en je je hotel niet kosteloos kunt annuleren. In dat geval moet je je hotelovernachting vaak wel helemaal betalen.

Het nadeel van een stedentrip als pakketreis is dat je niet altijd de beste aanbieding. Losse vliegtickets en hotelboekingen maken het je vaak beter mogelijk om de goedkoopste vakantie samen te stellen. Let vooral goed op de kostenpost ‘boekingskosten’, ‘reserveringskosten’ en dergelijke. Deze kosten kunnen een vakantie flink duurder maken.

Stedentrip specialisten

In Nederland, maar ook internationaal zijn er veel specialisten in stedentrips te vinden. Sommigen werken alleen via internet, een deel kun je ook via reisbureau’s boeken. Een  specialist in stedentrips is bijvoorbeeld stedentrips.nl. En touroperator waarbij je zowel online als via reisbureaus een stedentrip kunt boeken is TUI.