Bestemmingen in Finland

Finland is een land gelegen in het noorden van Europa. Samen met Zweden, Noordwegen en Denemarken behoort Finland historisch gezien tot gebied Scandinavië. Finland is een modern land dat op het gebied van geluk, economische stabiliteit en gezondheid steevast erg hoog scoort op de diverse ranglijsten die je in de media gepubliceerd ziet. Finland is vooral ook een veilig land waar je als reiziger zelden te maken krijgt met negatieve zaken zoals diefstal, oplichting of opdringerige mensen. Finnen zijn gastvrij, vriendelijk en staan open naar buitenlandse gasten toe. Finland is daarom een aangename vakantiebestemming. Finland heeft echter wel de reputatie een dure bestemming te zijn. Wie de prijzen in Finland vergelijkt met die op veel andere plekken in Europa die is al snel geneigd om dit te bevestigen. Accijnsproducten zoals tabak en alcohol zijn inderdaad vrij prijzig in Finland, maar in verhouding tot de Nederlandse prijzen al lang niet meer zo duur dan jaren geleden. Het verschil is aardig aan het afnemen. Ook uit eten is gemiddeld genomen wel duurder in Finland. daar staat dan wel tegenover dat je over het algemeen vooral mooie producten op je bord krijgt.

Als je een eerlijke vergelijking maakt dan valt het wel mee met de prijzen in Finland. Nee, je kunt hier niet voor 25 euro een stuk in je kraag zuipen. Maar wie een beetje goed oplet die zal zeker een betaalbare vakantie in Finland kunnen vieren. Neem van ons aan dat het een prachtige bestemming is die echt de moeite waard is. De hoofdstad Helsinki heeft een geweldige vibe en de natuur van Lapland is vooral in de wintermaanden adembenemend.

Een overzicht van alle bestemmingen in Finland:

 

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Finland: 61.924110, 25.748151

 

Meer informatie over Finland?

Als je meer wilt weten over Finland, de vele bezienswaardigheden van Finland en vakantie in Finland dan kun je de volgende websites bezoeken:
bijzondere plaatsen in Finland
Finland informatie
Finland informatie