Gratis & goedkoop in Helsinki

Wanneer je een beetje goed voorbereid naar Helsinki vertrekt, heb je voldoende mogelijkheden om je budget verstandig op te delen. Het uit eten gaan is zeker niet goedkoop dus daar is veel te behalen met goede tips. Kijk hiervoor naar de subcategorie eten en drinken in Helsinki.

Gelukkig heeft de stad verder voldoende mogelijkheden om de dag zonder al te veel hoge kosten te kunnen voortzetten. Met de Helsinki Card krijg je bijvoorbeeld korting in verschillende restaurants en winkels. En zelfs een aantal leuke musea zoals het Amos Anderson Art Museum, het Design Museum en het Helsinki City Museum zijn gratis te bezoeken. Daarnaast is het gebruik van het openbaar vervoer met de Helsinki Card gratis en kun je dus gratis reizen naar het eiland Suomenlinna, waar je tevens een gratis tour kunt bijwonen. Genoeg leuke acties dus. Kijk op de onderstaande link voor meer mogelijkheden en tarieven.
Helsinki Card

Als je toevallig de eerste vrijdag van de maand in Helsinki verblijft, dan hebben we een leuke en gratis tip. Op het marktplein ‘Kauppatori’ wordt dan namelijk een bijzondere auto show tentoongesteld. Allerlei oude en soms nostalgische bolides worden geparkeerd op het het grote plein om te laten bewonderen aan de bezoekers. Tussen de klanken van gezellige orkesten die dan aanwezig zijn, hoor je het gebrul van de veelvuldig aanwezige pk’s.

Hietalahden Kauppahalli
Deze gratis overdekte markt aan het Hietalahdentori plein is een samensmelting van culturen, gewoontes en gebruiken van de dagelijkse bezoekers en verkopers. De doorsnee inwoner van Helsinki komt hier zijn verse groente, fruit, vlees en vis halen. Rondom het plein en de markt zijn verschillende leuke tentjes waar je tegen een zeer schappelijke prijs heerlijk kunt eten.
Overdekte markt Helsinki

helsinki-gratis-esplanada

Esplanade Park
In deze groene oase die ook vaak liefdevol ‘Espa’ wordt genoemd, kom je heerlijk tot rust. Hoewel het park midden in Helsinki ligt heerst er namelijk voornamelijk rust. De inwoners genieten er vooral op zonnige dagen van hun gezin en liefdes koppels spreken er graag af. Vooral tijdens de zomermaanden wordt er regelmatig een evenement georganiseerd of zijn er personen die er graag hun ‘trucjes’ vertonen. Live muziek mag op zulke dagen natuurlijk niet ontbreken.

Linnanmäki
Dit pretpark in de wijk Alppiharju van Helsinki is gratis toegankelijk. Vervolgens zijn er meerdere mogeljkheden om een attractie te beleven. Je kunt er namelijk een los ticket per attractie kopen. Of een Hupiranneke voor alle attracties of een Iltahupiranneke, waarbij je drie uur voor sluiting toegang tot alle attracties krijgt. Zo kun je zelf de hoogte van het uit te geven budget bepalen. Zie voor meer informatie de onderstaande link.
Linnanmäki
Tivolikuja 1, Helsinki

Nationaal Museum
Dit indrukwekkende museum is gratis voor iedereen onder de achttien jaar. Studenten ontvangen er korting, evenals studenten en groepen vanaf tien personen. Op vertoon van de Helsinki Card mag je ook gratis naar binnen. En elke vrijdag tussen 16.00 en 18.00 mag iedereen het museum gratis bezoeken.
Het Nationaal Museum van Helsinki schetst een helder beeld van de Finse geschiedenis vanaf het ontstaan in de prehistorie tot aan het heden.
Nationaal Museum
Mannerheimintie 34, Helsinki