Eten & drinken in Helsinki

De Finse natuur is een geweldige voedingsbron voor het vele lekkers wat je er op de kaart vindt. Behalve heerlijke verse vis zoals forel, zalm, kreeft en haring kun je er ook rendierenvlees eten. Vaak gaat dit gepaard met een goed glas wijn. Het is in ieder geval het proberen waard. Je merkt vrij snel dat de prijs voor het uit eten gaan een stukje hoger ligt dan wij gewend zijn. Maar ook in Helsinki zijn er hele betaalbare plekjes te vinden. Je moet alleen een beetje voorbereid zijn.
Als drankje staat de koffie voor de Finnen op nummer 1. Her en der verspreid door de stad zijn dan ook verschillende koffiehuizen te vinden die behalve koffie ook een lekker zoet lekkernij verkopen.

Gran Delicato
De mediterrane keuken van Gran Delicato staat garant voor een smaakvolle maatlijd. Vooral voor een lekker ontbijt of stevige lunch ben je hier op het juiste adres. Ook qua koffie zul je het niet snel beter kunnen treffen.
Gran Delicato
Kalevankatu 34, Helsinki

Soppakeittio
De lekkerste soep eet je aan de Hakaniemen kauppahalli. Op de kaart staan overheerlijke soepjes die door de lokale bevolking gretig worden afgehaald in een daarvoor meegebracht bakje. Bij de soep wordt er vers brood geserveerd met een lekkere pesto en/of olijfolie.
Soppakeittio 
Hakaniemen kauppahalli, Helsinki

Kauppatori
Onze favoriete plek om goedkoop en smaakvol te eten is op de markt. Op Kauppatori kun je smaakvolle visgerechten eten voor zeer betaalbare bedragen. Vooral op zonnige warme dagen zie je dan ook veel locals en toeristen op dit plein genieten van zalm, gebakken aardappelen en andere lekkernijen.

helsinki-eten-markt

 


Merimakasiini

Behalve verse vis, wordt er in dit sfeervolle restaurant ook vlees geserveerd. De kaart bevat klassieke en internationale gerechten die zeker een aanbeveling verdienen. Ook in dit restaurant staat kwaliteit voorop. Er worden bijvoorbeeld geen smaakversterkers of kunstmatige kleurstoffen gebruikt.
Merimakasiini 
Hietalahdenranta 14, Helsinki
€€

Chef & Sommelier
Dit misschien wel beste restaurant van Helsinki is erg populair. Op de kaart zijn verschillende gerechten te vinden die allen biologisch zijn of afkomstig zijn uit de Fair Trade industrie. Kwaliteit staat hierbij voorop. Bij Chef & Sommelier kun je een meerdere gangen eten. Het maximale is het negen gangen diner.
Chef & Sommelier
Huvilakatu 28, Helsinki
€€€