Vervoer in Helsinki

Zoals je dat in een stad als Helsinki zou verwachten, is het openbaar vervoer er uitstekend geregeld. Een kaartje voor de tram, de bus of de ferry kunnen gewoon bij de chauffeur worden gekocht. Een andere mogelijkheid om voordelig en snel te kunnen reizen is met een dag of meerdere dagen kaart. Hiermee kun je dan onbeperkt gebruikt maken van de tram, trein en bus. Deze kaart kun je aanschaffen bij de chauffeur, het centraal trein station of bij de Tourist Information / Helsinki City Transport service punt.
De metro van Helsinki is vooral bedoeld om de oostelijk gelegen voorsteden te bereiken. Hiervoor zijn er zeventien stations die worden aangedaan. Elf stations liggen op 1 enkele route die loopt van Ruoholahti en Itäkeskus. Daarna volgt een splitsing naar Mellunmäki of Vuosaari.

Het reizen vanaf de luchthaven ‘Vantaa airport’ naar het centrum van de stad doe je simpelweg met de bus of de tram. De busrit duurt ongeveer veertig minuten en vertrekt meerdere keren per uur. Natuurlijk zijn er ook vrijwel altijd taxi’s te vinden, maar die zijn een stuk duurder.

Tickets openbaar vervoer Helsinki

 

 

Meer info over vervoer in Helsinki

reizen in/naar Helsinki