Český Krumlov, Tsjechië

In het zuidelijke deel van Tsjechie ligt de nostalgische plaats Cesky Krumlov. Het pittoreske centrum in de regio Zuid-Bohemen, is een drukbezocht toeristische trekpleister. Zeker het kasteel, wat hoog boven het dorp uitsteekt, mag elk jaar opnieuw vele bezoekers welkom heten. Het goed bewaarde middeleeuwse centrum van Cesky Krumlov straalt de sfeer uit zoals je die in de verhalen van Hans Christian Andersen zou verwachten. De geschiedenis gaat terug tot de dertiende eeuw. De adellijke familie Rožmberk of Rožmberkové is hierbij van grote invloed geweest. Het familiewapen is dan ook nog overal duidelijk zichtbaar.

Het centrum van Cesky Krumlov is heerlijk om doorheen te wandelen, mits je goed ter been bent. De straten kennen nogal wat hoogteverschillen en de wegen zijn veelal ingelegd met kinderkopjes stenen. Her en der zijn leuke winkeltjes te vinden en regelmatig passeer je een bijzondere bezienswaardigheid. Langs het water zijn verschillende terrassen gelegen, die met name tijdens de zomermaanden gretig gevuld zijn. De rivier de Vltava (Moldau) zorgt voor mooie plaatjes en veel plezier. Het wordt namelijk veelvuldig gebruikt voor kanotochten.

Český Krumlov in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode & klimaat

De weersomstandigheden rondom Cesky Krumlov is redelijk vergelijkbaar met dat van ons. Ook daar hebben ze vier jaargetijden waarin de zomerse temperaturen op kunnen lopen, maar gemiddeldes hebben van ongeveer 23 tot 25 graden. Tijdens de maanden december en januari komen de koudste periodes voor. Hierbij daalt de temperatuur geregeld onder nul, maar gemiddeldes geven echter net boven nul aan. Regen kan er het gehele jaar vallen, dus zorg altijd voor gepaste kleding en/of een paraplu. Meer gedetailleerde informatie vind je op de onderstaande link.
Klimaatinfo Cesky Krumlov

 

Weersverwachting voor Český Krumlov

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Cesky Krumlov kunt kopen.