Gratis & goedkoop in Český Krumlov

Als Nederlandse toerist kun je in Tsjechie nog altijd genieten van de prijzen. Hoewel de verschillen lang niet meer zo groot zijn als een aantal jaar geleden, zijn ze er nog wel. Met name het uit eten gaan kan soms verrassend voordelig uitvallen. En ook het lokale biertje kost vaak nog minder dan een glas fris.
Een wandeling door het centrum kost natuurlijk helemaal niks. Het is namelijk geheel gratis om de sfeer, de historie en de daarbij behorende gebouwen van alle kanten te bewonderen. Er is zelfs een organisatie die gratis tours verzorgt onder leiding van een gids. Achteraf is er dan ruimte om eventueel een fooi achter te laten.
Gratis stadstour

Voor de musea wordt vaak een zeer schappelijke bijdrage gevraagd. Met de aanschaf van de Český Krumlov Card kun je voordelig genieten van vier musea of andere bezienswaardigheden. Je bespaart soms tot wel 50% op de normale prijs. De kaart is verkrijgbaar bij de lokale VVV en bij de deelnemende attracties zelf.
Český Krumlov Card 

St. Vitus kerk
Deze kerk van Cesky Krumlov ‘Kostel Svatého’ ligt op een sprookjesachtige locatie. Doordat het wat hoger is gelegen dan de rest, steekt het boven de andere bouwwerken uit. De grootsheid wordt hiermee nog meer benadrukt. Vanaf de veertiende eeuw kreeg voorheen doorgaans kleine St. Vitus kerk langzaam het uiterlijk zoals wij dat kunnen aanschouwen. De opdracht hiervoor werd gegeven door burggraaf Heinrich III van Rosenberg.
De St. Vitus kerk is gratis te bezoeken.
St. Vitus Kerk 

Kunstgalerij Marina Salomatova
De gerespecteerde Russische kunstenaar Marina Salomatova heeft door de jaren heen al heel wat lovende woorden en prijzen in ontvangst mogen nemen. Haar kunst is dan ook wereldwijd geliefd, maar het meest in Tsjechië, Duitsland en Japan. Sinds 1998 heeft ze een galerij in Ceske Krumlov, waar een aantal van haar veelbelovend werk hangt.
Marina Salomatova
Panská 16, Cesky Krumlov
Toegang is gratis