Vervoer in Český Krumlov

Wanneer je per vliegtuig  richting Cesky Krumlov vertrekt, kom je waarschijnlijk aan op de luchthaven in Praag, Brno of via het Oostenrijkse Linz. Het is mogelijk om een auto te huren, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om per bus of trein verder te reizen. Vanaf Brno reis je ongeveer in vijf tot zes uur naar Cesky Krumlov. Zowel per bus als per trein heb je een overstap in České Budějovice. Vanuit Praag is de afstand korter. Waarschijn ben je eveneens met een overstap in České Budějovice in ongeveer drie tot vier uur in Cesky Krumlov. Kijk op de onderstaande link voor de juiste dienstregelingen.
Dienstregeling openbaar vervoer

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je met eigen auto reist. De wegen zijn zeer goed en de infrastructuur is overzichtelijk. Omdat Cesky Krumlov deels autovrij is, is het handig om te weten waar je kunt parkeren. Er zijn vier grote parkeerplaatsen in het centrum. Deze worden aangeduid met P1 t/m P4. Er zijn betaalautomaten aanwezig en wanneer je alleen maar kort kunt parkeren, wordt dit duidelijk aangegeven. Check de onderstaande link voor meer gedetailleerde informatie.
Parkeren

Het grotendeels autovrije centrum van Cesky Krumlov is het beste te voet te verkennen. Voor minder valide personen is belangrijk om te weten, dat de stad een aantal hoogteverschillen kent en dat de geplaveide straten niet allemaal even vlak zijn. Buiten het historische hart van de stad is het openbaar vervoer beperkt tot taxi’s en bussen. Het centrale busstation ligt op ongeveer tien minuten lopen van het historische centrum.
Kaart met bushaltes
Lijst met transfer mogelijkheden