Praag, Tsjechië

praag250Praag is een stad met veel bijnamen. De meest gebruikte zijn Stad van de Honderd Torens en Gouden Stad. Feit is dat Praag een romantische stad is die jaarlijks mag rekenen op miljoenen bezoekers. Praag is vrij compact, wat het gemakkelijk maakt de vele bezienswaardigheden binnen enkele dagen te bezoeken.

De enorme toename in populariteit heeft ervoor gezorgd dat de prijzen bijna evenredig meestegen. Praag is niet meer per definitie een low budget vakantiebestemming. Wie echter goed oplet die kan nog steeds goedkoop in Praag verblijven en genieten van al het moois wat deze Tsjechische hoofdstad te bieden heeft. Het belangrijkste is om het hart van het historisch centrum te vermijden wat betreft hotelkamers en restaurants. Hier geldt, zoals in zoveel steden, dat de prijzen aanzienlijk hoger liggen dan net buiten het historisch centrum.

Praag in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode & klimaat

Praag ligt in een overgangsgebied van een gematigd zee- en landklimaat. De zomers zijn iets warmer dan in Nederland en de winters gemiddeld wat koeler. Je hebt het hele jaar door kans op neerslag. In de winter valt dit meestal in de vorm van sneeuw. Praag is het beste te bezoeken in de periode mei tot en met september. De kans op aangenaam weer is dan het hoogst. Het zonlicht zorgt er in deze periode voor dat de stad nog mooier lijkt dan hij al is. Uitgebreide klimaatinformatie en temperaturen vind je op klimaatinfo Praag.

Weersverwachting voor Praag

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Praag kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Praag kun je terecht op de volgende websites:
Praag informatie en tips
Praag-nu
Praag op ‘alles over Tsjechië’
Praag reisinformatie