Vervoer in Praag

Het centrum van Praag is redelijk compact, op sommige stukken autoluw en is te voet goed te doen. De enige reden om te kiezen voor openbaar vervoer in Praag is om grotere afstanden te overbruggen of om de wandeling bergop naar Hradčany niet te voet te hoeven doen. De metro is vooral bedoeld om het centrum met de buitenwijken te verbinden. De tram is voor toeristen een handigere manier om binnen het centrum te reizen.

Openbaar vervoer
Praag is duidelijk gestructureerd wanneer het om het openbaar vervoer gaat. De stad is verdeeld in zones P, 0 en B. Onder de P zone vallen de trams, bussen, veerboten, metro, delen van de spoorlijn en de kabelbaan naat Petrin. Onder de 0 en B zone betreft het Intercity bussen en delen van de spoorlijn.

Je kunt een kaart per rit kopen, maar veel voordeliger is om dag- of meerdere dagen kaart te kopen. Let op, er zijn 5 verschillende tarieven die leeftijd gebonden zijn. De tickets zijn verkrijgbaar bij kiosks, warenhuizen, metrostations en in sommige hotels. Vóór het betreden van het vervoermiddel moet je in het bezit zijn van een geldig ticket.
Tarieven openbaar vervoer

Fietstours
Een fietstour met gids langs de bezienswaardigheden van Praag is een leuke manier om de Tsjechische hoofdstad te leren kennen. De tours langs de highlights en onbekende plekjes van Praag duren gemiddeld 2,5 uur. Tijdens de tour zal de gids ook tips geven over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten.
Tip: Boek je fietstour door Praag van tevoren online!

Hop-on Hop-off bus
Een rondrit met de hop-on hop-off bus is een leuke en comfortabele manier om Praag te ontdekken. De bus rijdt langs de bezienswaardigheden van Praag en je kunt in- en uitstappen waar je maar wil. De bus rijdt langs highlights als het Oude Stadsplein, de Praagse Burcht, het Strahov klooster en Kampa eiland.
Tip: Boek je tickets voor de hop-on hop-off bus in Praag van te voren online!

Taxi
Taxi’s rijden er genoeg in Praag. Allen zijn uitgerust met een meter die volgens een vastgesteld tarief loopt. Natuurlijk is het altijd verstandig om vooraf een prijsafspraak te maken.